Biz kurbanlıklar

Biz kurbanlıklar

Biz kurbanlıklarERDAL DOĞAN * Hasan Tahsin üzerinden bir cinayet şebekesini perdeleyerek; ülkedeki etnik ve dinsel ayrımcılık önlenecekse, Reha...

A+A-

Biz kurbanlıklarBiz kurbanlıklar

ERDAL DOĞAN *

Hasan Tahsin üzerinden bir cinayet şebekesini perdeleyerek; ülkedeki etnik ve dinsel ayrımcılık önlenecekse, Reha Çamuroğlu’na kurban olalım.

Yeni yılın ilk gününe geçmişteki şebekenin yeni mirasçısı cinayet şebekesini öven, övmekle kalmayıp kurbanlar sunan Çamuroğlu’nun müjdeli sözleri ile girmiş olmak artık ne kadar hayırlıdır bilemedim. AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı için ‘Teşkilat-ı Mahsusa’nın devamı’ tasviri yaparken, buranın müzeye dönüştürülmesini isteyen Bakan Ertuğrul Günay için “Allah insanı şaşırtmasın. Düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin de Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir. Teşkilat-ı Mahsusa Türkiye’nin milli mücadele sürecinde çok önemli işlevler üstlenmiştir. (...) Günay, kurban olsun Hasan Tahsin’e. Teşkilat-ı Mahsusa’nın değerli üyeleri tarihimizin isimsiz kahramanlarıdır, milli mücadelenin başta gelen aktörleridir(...)” buyurmuş.

Memleketimde siyasi kişilere değer atfetmenin çok zor olduğu malûm gerçekliğinde, Ertuğrul Günay’ın bu gerçeklik dışındaki istisnalığı ile yaşamımızdaki özel yerini belirtmeden geçemeyeceğim.

Çamuroğlu’nu ise daha önceleri bir Alevi araştırmacısı olarak bilirken, DYP saflarında üst düzey bir yönetici olarak 1000 operasyon fatihi M. Ağar ile girdiği siyasi flörtü ile siyasi kişiliğini de tanımıştık. Daha sonra da Alevi “kadrosundan” AKP içinde siyasete atılan şahsiyetimiz Çamuroğlu, Günay’ı yüz binlerin katli ve sürgününü başarı ile örgütleyen Teşkilat-ı Mahsusa’ ya Hasan Tahsin üzerinden kurban eden o çarpıcı operasyonel ruhunu da bize göstermekten esirgemedi.

Tabii ki kendisine bir bakıma müteşekkiriz, yoksa Alevi kimliği ile Alevi toplumu için de nasıl bir ruhla çabalayacağını biz kurbanlıklar nereden bilecektik? Aslında önceden kendisi gibi milli şuura sahip yoldaşlarıyla canlı yayında muharrem orucu açmayı organize edişi ve milli pembe dizisi serisine dönüşen Alevi açılımı çalıştaylarını örgütleme çabaları ile bunu birkaç kez gösterdi. Teşkilatın ruhu gereği de ilk çalıştaydaki Alevi temsilcileri ile alınan kararları uygulamayarak ve devamında ilgisiz, alakasız kişilerle bu dizleri sürdürmesindeki performansını unuttuk. Halbuki kendisi takdire o kadar mazhardır ki, vatan ona minnettar, Aleviler de ona kurban olsun.

Durmuş, bozuk saatin bile doğru zamanı günde iki kez göstermesi o saatin bozuk olduğu gerçeğini bertaraf edemeyeceği gibi, Hasan Tahsin üzerinden bir cinayet şebekesini perdeleyerek; ülkedeki etnik ve dinsel ayrımcılık önlenecekse, hepimiz Çamuroğlu’na kurban olalım. Fakat Çamuroğlu’nu kurban ayinleri dışında başka bir şeyin teselli edemediğini de yeni anladık.

1915, 6-7 Eylül Rum-Ermeni kıyımı, Maraş, Çorum, Sivas Alevi kıyımları ile binlerce Kürt kurban ve yakınları Çamuroğlu’nun milli birlik çabalarını unutan Günay adına ondan özür dilerler. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan, İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan ve adını anamadığımız binlerce kurban, işkenceden geçirilmiş devrimci, aydın ve yakınları,

İpekçi, Dink, Malatya’daki Hıristiyanlar, Santoro, hâkim Özbilgin yattıkları yerden, yakınları da halen yaşadıkları yerden milli şanına yakışır şekilde sizden binlerce kez özür dilerler.

Özür dilerler ki, bir daha yüz binlerce kurbanın ruhunu Günay gibi ayaklandırıp, milli şuurunuzu rahatsız etmesinler. Siz lütfen affedin onları, çünkü bu cahiller; kurban denilen o canlının “kutsal milli değerler” adına kutsanmış ve artık geriye anılmaması gereken birer fani teferruat olduğunu bilmezler. Cahil Aleviler de kurban olan canlarını zamansız yersiz hatırladıkları ve içlerindeki ateşi söndüremedikleri, kurban kültürünü yok etmek için insanlık müzesi kurulmasını istedikleri için onlar adına ben özür dilerim sizden. Sivil ve askerî ittihatçıların devlet içindeki cinayet yapılarının lağvedilmesini ve yargılanmalarının istenmesine ise gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Bu vatan hainleri bilmezler ki tüm bunların vatan rejimi için birer teferruat ve basit birer kurban olduklarını.

Hepimiz sana ve senin teşkilat aşkı ittihatçılığına kurban olalım. Kurban pazarı ve sen sağ ol, gerisi boş.

* Avukat /

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy31423 = 'erdaldoga' + '@';

addy31423 = addy31423 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text31423 = 'erdaldoga' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

31423 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Taraf / herTaraf - Istanbul - 6 Ocak 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.