"Bizler de, Gaz, Cop ve Tekme Yemeye Hazırız"

"Bizler de, Gaz, Cop ve Tekme Yemeye Hazırız"

"Bizler de, Gaz, Cop ve Tekme Yemeye Hazırız"Alevi Bektaşi Federasyonu Basın Açıklaması:   * AKP’nin Dolmabahçe Kriterleri,...

A+A-

"Bizler de, Gaz, Cop ve Tekme Yemeye Hazırız""Bizler de, Gaz, Cop ve Tekme Yemeye Hazırız"

Alevi Bektaşi Federasyonu Basın Açıklaması:  

* AKP’nin Dolmabahçe Kriterleri,

* Her kim ki, Gençlikten Korkuyor, Kendi Geleceğinden Korkuyordur.

* Bizler de, Gaz Cop ve Tekme Yemeye Hazırız.
 
Diyanet, İlahiyat, maneviyat, mensubiyet ve maddiyat’tan başka kimseye dost olmayan AKP, önüne geleni dövüyor. Seveceklerini Dolmabahçe Sarayına atıyor, döveceklerini kaç kilometre ötede tutuyor.
 
Kaç darbe dönemi kaç bunalımlı, buhranlı yıllar yaşadık. Üniversite gençleri demokratik, özgür eğitim, öğretim adına ne çok boykotlar, işgaller, mitingler gösteriler yaptılar ama hiçbir dönemde bu son yıllarda olduğu denli, gençlerimiz, bunca makul haklı taleplerini demokratik yol ve yordamlarla dile getirdiler diye dövülmediler, gazla bayıltılıp, tekmelenmediler, genç kızlar saçlarından tutulup yerlerde sürüklenmediler. Bunu AKP başardı, başarabildi. Üstelik bu zorbalığı “işkenceye sıfır tolerans”, “gençleri seviyoruz” , “ülkeye özgürlük ve demokrasi getiriyoruz” söylemlerine karşın yaptılar, yapıyorlar. 

Kim ki; gençlikten korkuyor, gelecekten korkuyor dur.
 
Kim ki; gençleri dövüyor, kendi geleceğini dövüyordur.

 
Kim ki; gaz, cop ve tekmeyi yönetme biçiminin bir aracı kabul ediyor, gelecekte kendisi de bu yönteme müstahak olabileceğinin işaretini  veriyor demektir.

Anne babalarının sevip öpmeye kıyamadığı, ülkemizin geleceği, soru sormayı, itiraz etmeyi, söz söylemeyi başarabilmiş sevgili gençlerimizi, dünyanın gözü önünde yerlerde sürükleyen bir iktidar, olsa olsa kendisi yerlerde sürüklenen bir iktidardır.
 
Tarih hiçbir zorbayı affetmemiştir.

Daha birkaç gün önce, İmam Hatipliler’e hitap ederken; “çok acılar çektik, daha da çekeceğiz” diyen Başbakan; hangi acıyı çekti bilmeyiz ama; belli ki bu aşamada acı çektirmesini öğrenmiştir.

Ve yine tarih; “mazlumlar” dan nasıl zalimler çıktığının da tanığıdır.
 
Zalimlik AKP’nin temel felsefesidir.

Referandum öncesi Başbakan’ın Alevilere dair sözleri zihinlerimize kazınmıştır. O sözlerdir ki; bugün okullarda  Din Dersi öğretmenlerince, “Bu sınıfta kimler Alevi, kaldırın parmağınızı” sorusuna dönüştürülebilmiştir.
 
AKP ayırımcılık yapıyor.

Toplumu; Dolmabahçe Sarayı’na attıklarımız ve henüz atamadıklarımız diye ikiye bölüyor.
 
Biz ABF olarak; bu zorbalığa dur diyebilmek için, eğer kabul ederlerse, sevgili gençlerimizle birlikte, gaz, cop ve tekme yiyeceğiz.

Bunu göze alıyoruz. Gençlerimizin anne-babalarını, arkadaşlarını, Dolmabahçeyi reddeden üniversite hocalarımızı, aydınlarımızı da buna davet ediyoruz.
 
Yeter ki bu zulüm bitsin.

Ali BALKIZ
Genel Başkan"

KAYNAK: Alevi Haber - 08.12.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.