Bodrum'lu Aleviler Birlik Ceminde Buluştu

Bodrum'lu Aleviler Birlik Ceminde Buluştu

Bodrum'lu Aleviler Birlik Ceminde Buluştu Bodrum’da yaşayan iki bin Alevi inanç ve geleneklerini yerine getirmek amacıyla düzenlenen Birlik...

A+A-

Bodrum'lu Aleviler Birlik Ceminde BuluştuBodrum'lu Aleviler Birlik Ceminde Buluştu

Bodrum’da yaşayan iki bin Alevi inanç ve geleneklerini yerine getirmek amacıyla düzenlenen Birlik Cemi Günü’nde bir araya geldi. BAKDER (Bodrum Anadolu Kültür Derneği) Başkanı Hüseyin Yalçın yaptığı açıklamada “Alevilerin ve tüm vatandaşlarımızın inançlarını ibadet ile birleştirip el birliği gönül gönüle ile barış ve sevgi içerisinde yaşamak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte 2. yıl bir arada olduk. Amacımız önümüzdeki yıllarda sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenleyeceğimiz Bodrum Cem Evi’ni inşaatını başlatmak” dedi. Cem Günü renkli görüntülere sahne oldu.

BAKDER tarafından Bodrum’da yaşayan aleviler için Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte yaklaşık iki bin Alevi bir araya geldi. Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mazlum Ağan, BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği) Başkanı Halil Özyurt’un da izlediği ve bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinlikte Dede olarak seçilen Özcan Yıldız ve Mesut Yıldırım; Alevi ve Bektaşilik nedir, Cemdeki Yolumuz nasıldır,  konularında açıklama yaptılar. Saz eşliğinde ilahilerin söylendiği törende Okunan deyişlerin, dönülen semahların huzuru insanların yüzlerinden okunuyordu.

Dedelik postuna oturan Dede Yıldız ve Yıldırım’ın sazları eşliğinde   deyiş, duavazi ve türkülerin çalıp söylendiği Cem’de Alevilik ve Cem ile ilgili  açıklamalar yapıldı. Yıldız  "Alevilik Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan, Hz. Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine, mezhebe her inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk, farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşandır. Cem de, kelime manasıyla ‘toplanmak‘ ve ‘birlik‘ anlamına gelmektedir" dedi. Etkinlikte Hacı Bektaşi Veli, Karacaoğlan, Yunus Emre ve Pir Sultan Abdal’ın özdeyişlerini ilahiler arasında okundu. 

Bodrum'lu Aleviler Birlik Ceminde Buluştu

Yaklaşık 4 saat süren etkinliğin amacının Bodrum’da yaşayan Alevi vatandaşları ile Bodrumluları kaynaştırmak toplumda sevgi, barış ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlamak olduğunu belirten dernek başkanı Yalçın “Bodrum’da yaşayan ve sayıları ikibine ulaşan Aleviler ve Bodrumluları kaynaştırmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte inanç ve geleneklerimizi sürdürmek istedik. Alevilerin ve tüm vatandaşlarımızın inançlarını ibadet ile birleştirip el birliği gönül gönüle ile barış ve sevgi içerisinde yaşamak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte 2. yıl bir arada olduk. Amacımız önümüzdeki yıllarda sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenleyeceğimiz Bodrum Cem Evi’ni inşaatını başlatmak” dedi.

Bodrum Haber Ajansı - 26 Ocak 2009

Bodrum'da Birlik Cemi Günü

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan yaklaşık 2 bin alevi Birlik Cemi Günü’nde bir araya geldi. Bodrum Anadolu Kültür Derneği (BAKDER) Başkanı Hüseyin Yalçın "Aleviler’in ve tüm vatandaşlarımızın inançlarını ibadetle birleştirip, barış ve sevgi içerisinde yaşamak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte bir arada olduk. Amacımız sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğimiz Bodrum Cem Evi’nin inşaatını başlatmak" dedi. Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ’Dede’ seçilen Özcan Yıldız ve Mesut Yıldırım, "Alevilik Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan, Hz. Ali’nin adaletinden ayrılmayan, temelinde insan sevgisi bulunan her dine, mezhebe ve inanca saygı duyan, dil, din, ırk, renk, farkı gözetmeyen, eline, diline sahip olma ilkelerini şart koşandır" dedi. 

Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, (DHA)
HÜRRİYET - 26 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.