Boğaziçi Alevi Derneği: Cenazemizi sokaktan uğurluyoruz

Boğaziçi Alevi Derneği: Cenazemizi sokaktan uğurluyoruz

Boğaziçi Alevi Derneği Yetkililere Sesleniyor Çengelköy Güzeltepe mahallesinde bulunan Boğaziçi Alevi Kültür Derneği'nin...

A+A-

Boğaziçi Alevi Derneği Yetkililere SesleniyorBoğaziçi Alevi Derneği Yetkililere Sesleniyor
 
Çengelköy Güzeltepe mahallesinde bulunan Boğaziçi Alevi Kültür Derneği'nin denetleme kurulu üyesi Cemal Kızılırmak 18 Ekim günü genç yaşta yaşama veda etti .Yüzlerce mahalle sakini ve dernek üyesi merhumu son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldi. Bölgede bir Cemevi olmadığından cenaze törenini sokakta yapılmak zorunda kaldılar. Merhumun ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dilekleri de sokakta yapılmak zorunda kalındı.
 
Boğaziçi Alevi Derneği Başkanı Nursel Yılmaz şu açıklamayı gazetemize yaptı: “Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Belediye Meclis üyelerine defalarca başvurduk bir cemevi yerinin gösterilmesi için. Ancak bugüne kadar olumlu bir yanıt alamadık. Üsküdar’da Güzeltepe çevresinde binlerce Alevi vatandaş olmasına rağmen cenazemizde bir araya gelecek ve inancımızı yaşatacak bir Cemevimiz yok. Gazeteniz aracılığı ile bu talebimizi bu acılı günümüzde hatırlatmak istedik.

Bu derneğin kuruluş  amacı bir Cemevi  kurmaktı kaybettiğimiz arkadaşımızın derneğimize çok katkısı olmuştur bu vesileyle Cemal Kızılırmak arkadaşımızın ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz"

KAYNAK : cengelkoygazetesi.net - 20 Ekim 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.