Bornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı

Bornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı

Bornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı   İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı yatırımlardan...

A+A-

Bornova Kültür Merkezi Törenle AçıldıBornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı yatırımlardan biri olan “Bornova Kültür Merkezi”, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “birlik çağrıları” ile hizmete alındı. Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Balkız, İzmir’de yapılan çalışmaların ve Başkan Kocaoğlu’nun tüm Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Atatürk Mahallesi’nde yaptığı Kültür Merkezi coşkulu bir tören ile hizmete alındı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş’ün yanısıra çok sayıda belde belediye başkanı, meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı

Konuşmasına Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözleriyle başlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, hizmete alınan Bornova Kültür Merkezi’nin birlik ve beraberliğin simgesi olacağını belirtti. Aralık ayı sonuna kadar geçecek olan 14 günlük sürede İzmir’de dönüşüm yaratacak açılışlar gerçekleştireceklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu: “Kabuğunu kıran kentimizdeki dönüşüm hareketine hız kazandıracak pek çok önemli projeyi, önümüzdeki 14 gün içinde hizmete açıyoruz. Bir başka ifadeyle, İzmir’in çehresini değiştiriyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Bornova Kültür Merkezi, bu büyük zincirin halkalarından sadece bir tanesi. Ancak asıl büyük çabayı; kökeni, mezhebi ne olursa olsun, tüm İzmirli hemşehrilerimizi ‘ortak payda’da buluşturabilmek; dayanışma, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirebilmek için gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki, ‘Siz-biz’ ayrımı olmadan, hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz, kardeşiz. Devlet o mezhebin, bu mezhebin değil; hepimizin, herkesin devletidir. Güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti için de, birlik ve beraberliğimizi korumak zorunda olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bizim, herkesin inancına, yaşayışına saygımız var. Herkesin özgürce yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Demokrasiyi oluşturan kurum ve kuralların, inanan-inanmayan herkesi kapsayacak bir şekilde oluşturulmasından yanayız. Laik ve demokratik bir Türkiye'de, özgür bir Türkiye’de, cemevlerinin, ibadethane olarak kabul edilmesini fazlasıyla önemsiyoruz. Biliyoruz ki, Alevilik, Türkiye’de laikliğin, demokrasinin ve özgürlüğün çimentosudur. Anadolu kültürümüzün özü ve temelidir. Daha da önemlisi; herkesin inancı, düşüncesi ve kimliği saygıdeğerdir. Bu kültür merkezi de, Alevi kimliğini kabul etmeyenlere, bir ibadet yeri olan cem evlerini ‘sazlı sözlü cümbüş evi’ olarak nitelendirerek Alevileri fazlasıyla rencide edenlere de, en güzel cevap olacaktır.”

Bornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı

Aydoğan’dan övgü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim öncesi verdiği sözleri tek tek yerine getirip İzmir’in her noktasına ayak bastığını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan “Başkan Aziz Kocaoğlu, kendi namı yürüsün, şanı yürüsün diye tek kuruş harcamamıştır. Her şeyi İzmir ve İzmirli için yapmıştır. Bu çok önemli bir konudur. Kendisiyle iftihar ediyoruz” dedi.

Bornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı

Açılışta Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ile Bornova Şube Başkanı Cahit Akdoğan da birer konuşma yaparak inanca saygı göstererek tüm kenti aynı şekilde kucaklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ettiler. Konuşmalarında, İzmir’de yapılan çalışmaların ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun tüm Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Alevi başkanlar, Başkan Kocaoğlu’nun yaptığı insan odaklı yatırımları takdir ettiklerini belirterek her zaman kendisinin destekçisi olacaklarını söylediler.

Bornova Kültür Merkezi Törenle Açıldı

Bornova’ya çok yakıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bornova Atatürk Mahallesi’nde yapılan Bornova Kültür Merkezi, 2 bin 930 metrekare toplam inşaat alanında 3 katlı olarak inşa edildi. Merkezin bodrum katında 25 araçlık otopark, sığınak ve servis alanları yer alıyor. Zemin katta 170 kişilik toplantı salonu, 224 kişilik yemek salonu ve mutfak bulunurken, 1. katta ise 400 kişilik büyük bir konferans salonu ile eğitim, oyun salonları ve idari odalar yer alıyor. Bina 2 milyon 160 bin YTL’ye mal oldu.

izmir.bel.tr - 18 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.