Bornova'da bekleyiş sürüyor

Bornova'da bekleyiş sürüyor

Bornova'da bekleyiş sürüyorİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla Bornova Pir Sultan Abdal...

A+A-

Bornova'da bekleyiş sürüyorBornova'da bekleyiş sürüyor

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla Bornova Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin gece yarısı operasyonuyla kapatılmasıyla başlayan bekleyiş devam ediyor. Kocaoğlu’nun verdiği söze göre konu, 5 Ağustos günü yapılacak belediye meclis toplantısında ele alınacak. Ancak, derneğin geleceği hala belirsiz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla Bornova Pir Sultan Abdal Derneği'nin kapısına kilit vuruldu, tabelası indirildi. Derneği kapatma operasyonunun gece yarısı onlarca zabıta tarafından gerçekleşmesi dikkat çekti. Gerekçe ise “binanın derneğe tahsis edilmesinin yasal dayanağının olmaması” olarak gösterildi. Ancak, 17 Aralık 2008 tarihinde faaliyete geçen derneğin neden iki yıldır bir teftişe uğramadığı, 2010 yılının Temmuz ayında kapatıldığı sorusunun altından çeşitli çıkar hesapları çıkıyor.

DERNEK YÖNETİMİ DEĞİŞİNCE SÜREÇ BAŞLADI

Edinilen bilgiye göre, Belediye Meclis üyesi Kadir Yıldız'ın desteklediği liste dernek yönetimine seçilemeyince, dernek için de kapatılma süreci başladı. Dernek yöneticileri, Yıldız'ın dernek hakkında Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, “size hakaret ettiler” şeklinde yanlış bilgi vermesiyle bu noktaya gelindiği görüşünde.

Derneğinin kapatılmasının ardından Hacı Bektaşi Veli Derneği, Alevi Dernekleri, ABF ve PSAKD genel başkanları, Aziz Kocaoğlu ile görüşmek için 12 Temmuz günü görüşme talebinde bulundu. Ancak, Kocaoğlu bu talebi kabul etmedi. Araya milletvekilleri girince, Kocaoğlu, ABF Başkanı Ali Balkız'ı aradı ve “Konuyu 5 Ağustos günkü Belediye Meclisi toplantısında ele alacağız” dedi. Kocaoğlu ayrıca yer tahsisinin Hacı Bektaş Vakfı'na yapılabileceğini söyledi. Dernek yöneticileri de bu öneriye sıcak bakıyor. Ancak, yer tahsisinin yapılıp yapılmayacağı henüz kesin değil.

DERNEK ÖNÜNDE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Dernek üye ve yöneticileri, dernek önünde beklemeye devam ediyor. Dernek yöneticileri sorunun Aziz Kocaoğlu'nun tutumundan kaynaklanmadığı görüşünde. Onlara göre Kocaoğlu, bu konuda yanlış bilgilendirildi. Ancak Kocaoğlu, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, gelişmelerin bilgisi dahilinde olduğunu söylemişti.

ANF - RUKEN ADALI / 28 Temmuz 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.