Boyun eğmeyen Alevilerin yürüyüşü sürüyor

Boyun eğmeyen Alevilerin yürüyüşü sürüyor

Boyun eğmeyen Alevilerin yürüyüşü sürüyor Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyelerince başlatılan Ankara...

A+A-

Boyun eğmeyen Alevilerin yürüyüşü sürüyor Boyun eğmeyen Alevilerin yürüyüşü sürüyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyelerince başlatılan Ankara yürüyüşüne katılan İstanbul kolundakiler İzmit'ten geçti.

“Madımak Utanç Müzesi olacak!” pankartı taşıyan yürüyüşçüler, AKP Seçim Bürosu önünden geçerken “Sivas’ta yakanlar AKP’yi kuranlar” sloganı attı. Grup, akşam saatlerinde de Bursa'ya doğru yola çıktı.

'Anı değil, vahşettir'

Yürüyüş ve Sabri Yalım Parkı'ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına, ABF, KESK, Halkevleri ve ESP katılırken TKP üyeleri de kitlesel olarak destek verdi. Açıklamayı okuyan PSAKD Örgütlenme Uzmanı Zeynep Yıldırım, Madımak Katliamı'nın anı olarak nitelendirilemeyeceğini dile getirip, ''Madımak anı değil, bir vahşettir. Bu yüzden, Madımak anı veya kültürevi değil, Utanç Müzesi olmalıdır'' dedi.

Şehitler üzerinden siyaset yapmak

Yıldırım, şöyle devam etti: ''Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi olması için 18 yıldır verilen mücadeleyi yok sayan AKP iktidarı, seçim öncesi Madımak Oteli’ni Kültür Merkezi olarak açıp Madımak Şehit’leri üzerinden siyaset yapmaya çalışmaktadır. Bu davranışı etik bulmadığımız gibi, insani de bulmuyoruz. Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi olması konusundaki, kararlılığımız ve mücadelemizi artırarak sürdüreceğiz.''

(soL-Kocaeli) - 6 Haziran 2011

KOCAELİ - Madımak yürüyüşü

KOCAELİ - Madımak yürüyüşü

Pir Sultan Abdal Derneği’nin Türkiye’nin dört bir yanında başlattığı ve Ankara’da son bulacak “Madımak Yürüyüşü” kapsamındaki heyet, İzmit’ten geçti.

Merkez Bankası önünde karşılanan heyet, Kocaeli Alevi Dernekleri yöneticileri ve üyelerinin de desteğiyle Sabri Yalım Parkı’na kadar yürüdü.

“Madımak Utanç Müzesi olacak” pankartının taşındığı yürüyüşte Sivas’taki katliamda yaşamlarını yitiren 33 aydının fotoğrafları da pankartta yer aldı. PSAKD Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Yıldırım, AKP’nin Madımak şehitleri üzerinden siyaset yapmak istediğini vurguladı, “Madımak katliamı bir anı değil, vahşettir. Madımak, anı evi veya kültür evi değil, utanç müzesi olmalıdır” dedi. Yıldırım, Türkiye’nin dört bir yanından başlattıkları yürüyüş sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ulaşacaklarını belirtti, “Kararlılığımızı ve mücadelemizi arttırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

ozgurkocaeli.com.tr - 6 Haziran 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.