"Bu adam Alevidir, İşe Almayın" Demek Suç Değilmiş

"Bu adam Alevidir, İşe Almayın" Demek Suç Değilmiş

"Bu adam Alevidir, İşe Almayın" Demek Suç Değilmiş(AHA ÖZEL HABER ) - Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Alevi öğretmen...

A+A-

"Bu adam Alevidir, İşe Almayın" İhbarcılığı Suç Değilmiş

"Bu adam Alevidir, İşe Almayın" Demek Suç Değilmiş

(AHA ÖZEL HABER ) - Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Alevi öğretmen Kenan Şengezer'in okullarda vekil öğretmen olarak görevlendirilmesini "sakıncalı" gören Karakoçan İlçesi Bahçelievler muhtarı Nihat OKÇUOĞLU, Alevi öğretmen Kenan Şengezer'e okullarda görev verilmemesi için İlçe Milli Eğitim müdürülüğüne bir dilekçe verdi. Bu dilekçeyi Flaş Haber : Karakoçan'da Ayrımcılığın Belgesi  başlıklı haberimizde daha önce sizlere sunmuştuk.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde GİZLİ EVRAK bölümüne kaydedilen bu dilekçe, Karakoçan İlçe Haber Gazetesi Sorumlu Yazı işleri müdürü Nursel ŞENGEZER'in eline geçti. Alevilere yönelik ayrımcılığın belgesi niteliğindeki bu dilekçeye ulaşan Nursel ŞENGEZER Karakoçan Cumhuriyet Başsacılığı'na başvurdu. Sırf "Alevi" olmasından dolayı bir öğretmeni Milli Eğitime İHBAR EDEN Bahçelievler muhtarı Nihat OKÇUOĞLU'ndan şikayetçi oldu.

Karakoçan Cumhuriyet Savcılığı 1 Aralık 2008 tarihinde verdiği kararda bakın neler diyor:

"Yukarıda kimlik bilgileri yazılı müştekinin, şüphelinin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği dilekçe ile mağdurun kardeşinin 2005/2006 yılında Atatürk İlköğretim Okulu’nda usta öğretici olarak görev yaptığı sırada ileride görevlendirilmesinin öğrencileri mezhep yönünden etkileyebileceği ihtimalinin göz önüne alınarak ileride görevlendirilmemesi konusunda görüş belirttiği için şüpheli hakkında şikayetçi olduğu,

Yapılan soruşturmada şüphelinin yaptığı fiilin herhangi bir suç oluşturmadığı, yasal olan dilekçe verme hakkını kullandığı anlaşılmakla, şüpheli hakkında KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA..."

İşin özü şu: Bir öğetmeni alevi diye ihbar etmek DİLEKÇE HAKKI' nın kullanımı olarak değerlendiriliyor. Ayrımcılık devlet eliyle meşrulaştırılıyor. İnsanlar Alevi oldukları için işsiz kalabiliyor. Daha önce okul servisi isteyen Alevi çocuklarının ayrımcılığa maruz kaldığı Karakoçan'daki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

KAYNAK : Alevihaber.com - 28 Aralık 2008

İLGİLİ HABERLER:

Karakoçan'da 'Gizli Evrak' Davası

Flaş Haber : Karakoçan'da Ayrımcılığın Belgesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.