Bu belgeler neden açıklanmıyor?

Bu belgeler neden açıklanmıyor?

Bu belgeler neden açıklanmıyor?Türkiye'nin yakın tarihine kara bir leke olarak geçen, 111 kişinin öldüğü Kahramanmaraş...

A+A-

Bu belgeler neden açıklanmıyor?Bu belgeler neden açıklanmıyor?

Türkiye'nin yakın tarihine kara bir leke olarak geçen, 111 kişinin öldüğü Kahramanmaraş Katliamı'da can yakan sorular neden açıklanmıyor?

Türkiye'nin yakın tarihine kara bir leke olarak geçen, 111 kişinin öldüğü Kahramanmaraş Katliamı'nın 30. yıldönümü olan bugün Adana'da bir miting düzenleyecek olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş'ten şok iddialar. Gümüş, o günkü olayları yapanların da şimdi Ergenekon Davası'nda yargılananlar gibi, derin devletin adını, gücünü kullanarak hareket edip ülkeyi kana boğduğunu söyledi.

SİVAS VE MARAŞ'A GİDER

Gümüş şunları söyledi: Ergenekon, buzdağının sadece görünen yüzü. Ergenekon iddianamesindeki çerçeve çok kısıtlı. Bu araştırmalar, 30 yıl öncesine Maraş'a kadar gitmeli. Ergenekon çok önemlidir, ama yeterli değil. Maraş'tan 15 yıl sonra Sivas Madımak'ın önünde ortaya çıkan o karanlık el, eğer yakalayabilirseniz, ta Maraş'a kadar gider.

GİZLİ BELGELER AÇIKLANMALI

Aradan geçen 30 yıla karşın devletin 20 yıl sonra açıklayabileceği gizli belgeleri hala açıklamadığının altını çizen Fevzi Gümüş, ‘Maraş katliamının arkasında karanlık güçlerin payı parmağı olduğu kesin. Mitingin yapılma sebeplerinden birisi de Maraş Katliam ile ilgili devletin gizli arşivlerinin açıklanması talebi. Açıklandığı zaman birçok soruya cevap verebileceğini biliyoruz. Mitingin hizmet edeceği en önemli konu da zaten bu' diye konuştu.

Cevap bekleyen sorular

Maraş Katliamı'ndan bir hafta önce CiA ajanı Paul Henze'nin Maraş'ta görüşmeler yaptığı, katliamın bu görüşmelerde planlandığı ve daha sonra uygulandığı iddia edilmektedir. Doğru ise Henze kimlerle görüşmüştür?

ABD'li yetkiler ‘Türkiye'yi komünizmden koruduk, Türkiye bize üç askeri darbe borçludur' açıklamaları yaptı. Buna göre Maraş katliamı ile bu koruma planı arasında bir ilişki var mıdır?

Türkiye'de darbe öncesi yapılan pek çok katliam gibi Maraş'ın da darbeye zemin hazırlamak için yapıldığı iddia ediliyor. Bu anlamda darbeci generallerin bu katliamda sorumluğu var mıdır?

Maraş Katliamı'nın ardından İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği özel araştırma ekibinin hazırladığı rapor niçin kamuoyuna açıklanmadı?

Ecevit arşivinde çıktığı iddia edilen ve Maraş'taki olaylarda yer alan 4 MİT ajanı kimdir?

Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nu öldüren bombanın bir benzeri Maraş'ta ülkücülerde yakalanmış mıdır? Yakalandı ise kimlerde yakalanmıştır?

Maraş katliamının gerçek bilançosu nedir? Kaç insan ölmüştür?

Maraş'a çeşitli illerden gelen ve otellerde seyyar milli piyangocular kimliğiyle kalanlar kimlerdir?

SONSAYFA.COM - 21 Aralık 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.