"Bu çalıştaylar Alevilere bir şey kazandırmaz"

"Bu çalıştaylar Alevilere bir şey kazandırmaz"

"Bu çalıştaylar Alevilere bir şey kazandırmaz" CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, Alevi çalıştayıyla ilgili olarak,...

A+A-

"Bu çalıştaylar Alevilere bir şey kazandırmaz" "Bu çalıştaylar Alevilere bir şey kazandırmaz"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, Alevi çalıştayıyla ilgili olarak, "Bu çalıştayın Alevilere bir şey kazandıracağını sanmıyorum" dedi.

Özpolat, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı Galip Yılışın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Burhan ve bazı partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Özpolat, hükümetin politikalarını eleştirdi. Son yapılan Alevi Çalıştayı'nı değerlendiren Özpolat, çalıştaya, Kahramanmaraş olaylarının sanıklarından Ökkeş Şendiller'in de davet edilmesinin, doğru olmadığını savundu.

Çalıştaya Alevilerin dışında herkesin çağrıldığını öne süren Özpolat, "Hükümetin 2 yıldır ağzına sakız ettiği şeylerden birisi bu çalıştaylar. Alevi Çalıştayı diye bir şey başlattılar. Yani Muharrem'de beş yıldızlı bir otelde ramazan iftarı verdiler. O gün bir yas günü, matem günü aleviler açısından. Doğru olmadığı ortaya çıktıktan sonra bunu telafi etmek için bir çalıştay düzenlendi. Bu çalıştaya da Alevilerin dışında herkes çağırıldı aşağı yukarı. En son çalıştayda özellikle Maraş olayları sırasında Alevilerle ilgili o katliamın sanıklarından birisi çağrılınca kıyamet orda koptu. Kimin çağırdığı da belli olmadı. Çalıştay oldu bitti. Bence sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım. Soruna sebep olan, sorunun kaynağı olan kişilerin sorunu çözecek gibi bu toplantılara çağrılması doğru değil. Bu daha da derinleştirir. Çalıştaya katılan arkadaşlarımızla konuştum, herkes büyük bir umut içerisinde bir şeyler bekliyor ama bu çalıştayın Alevilere bir şey kazandıracağını sanmıyorum" diye konuştu.

Haber Fx - 19 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.