Bu film Alevileri kızdırır mı?

Bu film Alevileri kızdırır mı?

Bu film Alevileri kızdırır mı?'Başka Semtin Çocukları' adlı filmde, bazı replikler Alevi cemaatinin tepkisini çeker mi? Filmin senaristi...

A+A-

Bu film Alevileri kızdırır mı?Bu film Alevileri kızdırır mı?

'Başka Semtin Çocukları' adlı filmde, bazı replikler Alevi cemaatinin tepkisini çeker mi? Filmin senaristi yanıtlıyor;

Altın Portakal Film Festivali'nde de yarışan 'Başka Semtin Çocukları' adlı film, gösterime girmesiyle tartışma yaratacak gibi görünüyor. Aydın Bulut'un hem yönettiği ve hem de Serkan Turhan'la birlikte senaryosunu yazdığı film, Gazi Mahallesi'nde işlenmiş bir cinayetin hikayesini anlatıyor. Ayrıca, terör örgütüyle sıcak çatışmaya giren bazı askerlerin, terhis olduktan sonra yaşadığı sendromu konu alıyor.

Karalamıyoruz!

Mehmet Ali Nuroğlu, İsmail Hacıoğlu, Volga Sorgu Tekinoğlu, Eyşan Özhim ve Bülent İnal'ın başrollerini paylaştığı filmde, 'Kızılbaş piçleri', 'Aleviler terör örgütü üyesidir' gibi, Alevi cemaatinin tepkisini çekeceği düşünülen replikler var.

Filmin senaristi Serkan Turhan, bu repliklerden ötürü tepki almaktan çekinip çekinmedikleri yönündeki soruya, "Ben de bir Aleviyim. Hiçbir topluluğu karalamak amacında değiliz. Sadece kafalardaki ayrılıkçı düşüncelerin ne kadar keskin olduğunu göstermek istedik. Bu nedenle, tepki çekeceğimizi, Güner Ümit gibi eleştirileceğimizi düşünmüyorum" cevabını veriyor. Turhan, "Bu repliklere yol açan söylemler ve düşünceler azımsanamayacak ölçüde. Gerçek hayatta, milyonlarca insanın yaşadığı sorunları beyazperdeye taşımayı hedefledik. Ayrılıkçı düşünce ve eylemlerin herkese kaybettirdiğini, böyle bir toplumda hiç kimsenin kazanamadığını anlatmak istedik" diyor.

ENSONHABER.COM - 19 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.