Bu kez özürlü Türk berber tutuklandı!

Bu kez özürlü Türk berber tutuklandı!

Bu kez özürlü Türk berber tutuklandı!HATAYLI berber Sabri Boğday’ın ‘Allah’a küfür ettiği’ gerekçesiyle 13 aydır idam cezasını beklediği Suudi...

A+A-

Bu kez özürlü Türk berber tutuklandı!

HATAYLI berber Sabri Boğday’ın ‘Allah’a küfür ettiği’ gerekçesiyle 13 aydır idam cezasını beklediği Suudi Arabistan’da 20 gün önce de İskenderunlu berber Ersin Taze’nin tutuklandığı ortaya çıktı. Taze’nin annesi Şerife Taze (57) oğlunun ‘Peygambere küfür ettiği’ gerekçesiyle tutuklandığını söyledi. Riyad’da berberlik yapan oğlunu 4 yıldır görmediğini söyleyen Taze şöyle konuştu:

“5 çocuğumun çoğunda ortopedik özür var. En küçük oğlum Ersin de yürürken zorlanıyor. Özürlü oğlumun bir Suudi vatandaşının şikayeti üzerine cezaevine atıldığını, kötü şartlar altında olduğunu öğrenince yıkıldım. Buradan Suudi Arabistan Kralı’na sesleniyorum. Oğlum belki hata yaptı, bilemiyorum. Ama o özürlü bir genç. Onu bize bağışlasın, affetsin.’’ Genç berberin şu ana kadar mahkemeye çıkarılmadığı belirlenirken, Dışişleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan’daki Türkiye Büyükelçiliği’nin olayla yakından ilgilendiği belirtildi.

AKŞAM - 23 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.