Bu mektup çok ama çok tartışılır!

Bu mektup çok ama çok tartışılır!

Bu mektup çok ama çok tartışılır!VAKİT GAZETESİNDEN MÜTHİŞ HABER !!!Cavit Polat adlı Alevi bir vatandaş'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar...

A+A-

Bu mektup çok ama çok tartışılır!Bu mektup çok ama çok tartışılır!

VAKİT GAZETESİNDEN MÜTHİŞ HABER !!!

Cavit Polat adlı Alevi bir vatandaş'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği mektup ortalığı karıştıracak. Çok tartışılacak olan bu mektup kimi nasıl ele alıyor? Alevi vatandaş mektubunda ne dedi? Ayrıntılar...

Büyükanıt'a Alevi mektubu

Polat’ın iddialarına göre, “dindar subayların bitirildiği” TSK’dan son YAŞ Toplantısı’nda atılmaları beklenenler Alevi kökenli subaylardı. Kendisi de Alevi kökenli olan CHP’li Kılıçdaroğlu bunu biliyordu. Bunun gerçekleşmesiyle, ‘Cumhurbaşkanı ve Hükümet irticacı değil Alevi subayları ordudan attırdı’ propagandası yapılarak, Aleviler harekete geçirilecekti. Hükümetin bu oyunu bozması sonucunda YAŞ’tan ihraç kararı çıkmayınca, CHP çılgına döndü. CHP’li Kılıçdaroğlu üzerinden Genelkurmay’ın hedef alınmasının nedeni, bu tezgahın bozulması.”

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun son YAŞ toplantısında ihraç kararı çıkmamasından ötürü Genelkurmay’ı hedef alan açıklamalarının yankıları sürerken, Alevi bir vatandaştan şok iddialar geldi. Cavit Polat adlı Alevi bir vatandaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a bir yazı göndererek, CHP’li Kılıçdaroğlu’yla ilgili skandal iddialarda bulundu. Polat’ın iddiasına göre, TSK’dan atılmaları beklenenler Alevi kökenli subaylardı. Bunun gerçekleşmesiyle, “Cumhurbaşkanı ve Hükümet irticacı değil Alevi subayları ordudan attırdı” propagandası yapılarak, Aleviler harekete geçirilecekti. Ancak YAŞ’tan ihraç kararı çıkmayınca oyun bozuldu..

Cavit Polat bir sayfalık yazısında, Büyükanıt’a şöyle seslendi:  “Saygıdeğer Generalim, bilindiği gibi Türk ordusu mensupları içinde disipline uymayan kişiler, meslekten atılırlar. İlk defa bu Askeri Şura Toplantısı’nda hiçbir kimse meslekten atılmadı. Bu nedenle, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu adlı kişi, sizi ve Türk ordusunu ağır bir şekilde karaladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncelilidir. Kılıçdaroğlu, Zaza’cı, Kürt/Alevi’ler tarafından çıkarılan ‘Kırkbudak’ adlı derginin de 25 ortağından biridir. (Dergi üç ayda bir yayınlanıyor).”

“ATILMALARI BEKLENENLER ALEVİ SUBAYLARDI”

Alevi vatandaş yazısının devamında şunları kaydetti: “Saygıdeğer Generalim, bu yıl Türk Ordusu’ndan atılması beklenen kişiler, 2005 yılında MİT tarafından izlenerek ilgili yerlere bildirilen, İstanbul Yeni Bosna Cemevi’nde toplantılar yapan Alevi kökenli Hava Harp Okulu talebeleri ve bir kısım subaylardı. Ayrıca Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda da yine Alevi olduğu söylenen bir kısım örgütlü oldukları iddia edilen subaylardı.. Sözde Kürt/Alevi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu adlı kişi, nasıl olupta Alevi (Büyük ihtimalle bu askeri kişiler de Kürt/Alevidirler) kişilerin Ordu’dan atılmadıkları için Genelkurmay Başkanı’nı ve Başbakanı suçlayabiliyor? Saygıdeğer Generalim bu işte bir MİT yeniği mi vardır, yoksa bit yeniği mi? Beni bu konuda aydınlatırsanız, memnun olacağım. Yanıt verilmesi dileğimle, gereğini izinlerinize saygı ile arz ederim.”

VAKİT’E KONUŞTU

Cahit Polat, gazetemize yaptığı açıklamada da, konuyu biraz daha açarak, iddialarına yenilerini kattı. Polat’ın iddialarına göre, “dindar subayların bitirildiği TSK’dan bu YAŞ Toplantısı’nda atılmaları beklenenler Alevi kökenli subaylardı. Kendisi de Alevi kökenli olan CHP’li Kılıçdaroğlu bunu biliyordu. Bunun gerçekleşmesiyle, ‘Cumhurbaşkanı ve Hükümet irticacı değil Alevi subayları ordudan attırdı’ propagandası yapılarak, Aleviler harekete geçirilecekti. Başbakan Erdoğan bu oyunu gördü ve oyunu bozdu. Hükümetin bu oyunu bozması sonucunda YAŞ’tan ihraç kararı çıkmayınca, CHP çılgına döndü. CHP’li Kılıçdaroğlu üzerinden Genelkurmay’ın hedef alınmasının nedeni, bu tezgahın bozulması.” Polat “Tarihe bakarsak, bütün darbelerde Aleviler hep kullanılmıştır. Bir başbakan Alevilerle karşı karşıya getirilebilmişse kesin gidicidir. Ancak şu an için darbeciler bunu başarabilmiş değiller” diye ekledi.

KENAN ERSÖZLÜ'nün haberi

09.08.2008 - VAKİT

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.