Bu pisliği 'Devrim' temizler

Bu pisliği 'Devrim' temizler

Bu pisliği 'Devrim' temizler      Bugün İstanbul’da düzenlenen “Kontgerilla düzenine karşı yürüyüş”...

A+A-

Bu pisliği 'Devrim' temizlerBu pisliği 'Devrim' temizler    
 
Bugün İstanbul’da düzenlenen “Kontgerilla düzenine karşı yürüyüş” eylemine katılan yüzlerce ilerici, devrimci çeteler halka hesap verecek diye haykırdı

Bugün saat 13.30’dan itibaren İstanbul Taksim Tünel önünde toplanan yüzlerce ilerici, devrimci Galatasaray Meydanı’na kadar bir yürüyüş düzenledi. Galatasaray Meydanı’nda saat 14.00’de okunan basın açıklamasının ardından eylem bitirildi. ‘Bu pisliği devrim temizler’ pankartının açıldığı yürüyüş boyunca “Soygun-rüşvet-cinayet, işte derin devlet, Kahrolsun MGK-MİT-CIA- Kontrgerilla, Çeteler halka hesap verecek, Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Okunan basın açıklamasına Alınteri, Antikapitalist, BDSP, DTP, EHP, EMEP, ESP, Halk Cephesi, Halkevleri, HKM, Kaldıraç, KÖZ, Odak, ÖDP, SODAP, Sosyalist Parti Girişi, Toplumsal Özgürlükler Platformu, KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK Limter-İş, DİSK Sine-Sen, 78’liler Girişimi, SDP imza attı.

Okunan basın açıklamasına, Maraş, Sivas, Gazi,.. Beyazıt, 77 1 Mayıs Katliamı, Musa Anter, Savaş Buldan, Bahriye Üçok, Ayşenur Şimşek, Hasan Ocak ve daha bir çok kişinin failinin kontrgerilla olduğu vurgulanarak başlandı ve kontrgerillanın elinin bu kez Güngören’e uzandığı söylendi. Bir yandan Ergenekon Operasyonu ile darbecilerin ve çetelerin üzerine gidildiği izlenimi verilirken bir yandan da katliam düzenlenmeye devam edildiği belirtildi.

Patlayan bombanın, siyasi iktidarın kontrgerillanın üzerine gitmediğinin göstergesi olduğu söylenen açıklamada ‘Bir kısmı tasfiye edilmiş kontrgerilla bütün vahşetiyle yine iş başındadır’ denildi. Saldırının sorumlusu PKK denilerek hedef saptırıldığı, kontrgerillanın korunmaya çalışıldığı söylenen açıklamada ‘Başta CHP olmak üzere düzenin partileri ve onların hizmetindeki medya bu pisliği aydınlatma ve üzerine gitme yerine, halklar arasında düşmanlık yaratma,kendi pisliklerini devrimci, yurtsever örgütlere bulaştırma yoluna gitmişlerdir. Medya bu yalana, kanlı tarihe hizmet etmemeli gerçekleri yazmalıdır. Düzen partileri ise bugün sürdürdükleri şoven politikaların mutlaka altında kalacak, halkların kardeşliğini engelleyemeyeceklerdir. Bu pisliği devrim temizleyecektir’ denilerek açıklama sonlandırıldı.

KAYNAK : Sendika.Org - 03 Ağustos 2008  

Bu pisliği devrim temizler 

İSTANBUL (03.08.2008)- İlerici, devrimci, demokratik kurumlar bugün Taksim Tünel'den öfkeli sloganlarla Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi. Bin 500 kişi, Güngören'de yaşanan katliamla ilgili gerçeklerin açıklanmasını ve halka hesap verilmesini istedi.

Taksim Tünel önünde toplanan aralarında Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), DTP, EMEP, ÖDP, Halk Cephesi, Halkevleri ve KESK'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum, “Bu pisliği devrim temizler” yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Eylemde Güngören'de 18 kişinin yaşamına mal olan bombalı saldırının failinen kontrgerilla olduğuna vurgu yapıldı. Bin 500 kişi sloganlarla kontgerilla katliamlarının aydınlatılmasını istedi. Eylemde sık sık “Kahrolsun MGK. MİT, JİTEM, Kontrgerilla”, “Bu pisliği devrim temizler”, “Çeteler halka hesap verecek” ve “Çetelerden hesabı emekçiler soracak” sloganları atıldı.

Hedef saptırmak istiyorlar

Galatasaray Meydanı'nda kurumlar adına yapılan açıklamayı ESP Temsilcisi Figen Yüksekdağ okudu. Yüksekdağ, “Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Beyazıt katliamı, '77 1 Mayıs katliamı, Musa Anter, Savaş Buldan, Bahriye Üçok, Ayşenur Şimşek, Hasan Ocak ve daha niceleri. Faillerinin kontrgerilla olduğunu biliyoruz. Kontrgerillanın kanlı elleri bu kez Güngören’e uzandı. Vahşi bombalı saldırıda 18 canımız aramızdan ayrıldı, yüzlercesi yaralandı, zarar gördü” diye konuştu. Güngören katliamının, gerçek sorumlusunun kontrgerilla olduğunun altını çizen Yüksekdağ, saldırının failinin PKK olduğu söylenerek hedef saptırılmaya çalışıdğını ve kontrgerillanın korunduğunu vurguladı.

Yüksekdağ, Ergenekon iddianamesinin işbaşındaki kontrgerilla düzeninin korunma kalkanı olduğunu kaydetti. Başta CHP olmak üzere düzen partileri ve onların hizmetindeki medyanın kontrgerilla pisliğini aydınlatmak ve üzerine gitmek yerine halklar arasında düşmanlık yaratmak istiğini ifade etti. Yüksekdağ, “Hükümet karşıtı bir hareketi Ergenekon operasyonuyla durduranlar, Güngören bombacılarını durdurmamıştır. Çünkü dertleri, katliamlara, provokasyonlara karşı halkı korumak değil, kendi çıkar aygıtlarını korumaktır. Çünkü tüm halkımızı acıya ve öfkeye boğan Güngören katliamı faillerinin henüz tasfiye edilme zamanı gelmemiştir” dedi.

Yüksekdağ, “Kendi pisliklerini devrimci yurtsever örgütlere bulaştırma yoluna gitmişlerdir. Medya bu yalana, kanlı tarihe hizmet etmemeli gerçekleri yazmalıdır. Düzen partileri ise bu gün sürdürdükleri şoven politikaların mutlaka altında kalacak halkların kardeşliğini engelleyemeyeceklerdir. Bu pisliği devrim temizleyecektir” şeklinde konuştu.

Yüksekdağ, Güngören katliamının hesabını sormanın; halkın acılarını paylaşmak ve kontrgerilla düzenini yaratan devlet anlayışıyla hesaplaşmaktan geçtiğini vurguladı. Yüksekdağ açıklamasının sonunda tüm işçi ve emekçileri, gerçeklerin aydınlatılması için mücadele etmeye çağırdı.

Eyleme katılan kurumların isimleri şöyle; Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Halk Cephesi, Halkevleri, DTP, EHP, EMEP, HKM, Kaldıraç, ÖDP, SDP, SODAP, Alınteri, Antikapitalist, BDSP, Köz, Odak, Sosyalist Parti Girişimi, Toplumsal Özgülükler Platformu, Kesk İstanbul Şubeler Platformu, Limter-İş, Sine-Sen, Eğitim-Sen, Emekli-Sen, Tekstil-Sen, Devrimci 78'liler ve 78'liler Girişimi

KAYNAK : ATILIM - 03 Ağustos 2008

Taksim’de kontrgerilla düzenine karşı ortak yürüyüş

“Bu pisliği devrim temizler!”

(03.08.08) – Tarihi kan ve katliamların tarihi olan kontrgerilla düzeni tüm gövdesiyle düzen siyasetine yön verirken, Güngören’de yaşanan patlamayla birlikte açığa çıkan kontrgerilla vahşetine karşı ilerici-devrimci kurumlardan tepkiler yükseliyor.

Kontrgerilla pisliğini devrim temizler!

Kontrgerilla düzenine karşı ortak süreci örmek için biraraya gelen ilerici ve devrimci kurumlar bugün Taksim’de gerçekleştirdikleri eylemle gerici iç dalaşmalarla bilinç bulandıran, it dalaşına karşı tek alternatifin devrim olduğunu haykırdılar. Coşkulu ve militan ruhun hâkim olduğu eylemle katliamcı devlet geleneğine karşı tok bir yanıt verildi.

Saat 13.30’da Beyoğlu Tünel’de “Bu pisliği devrim temizler!” pankartı arkasında döviz ve flamalarla toplanan yüzlerce kişi buradan sloganlarla Galatasaray Lisesi’ne yürüdü.

Düzene karşı devrim!

“Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Bıji bratiya gelan!”, “Kahrolsun MGK, MİT, CİA, Kontrgerilla!”, “Kahrolsun ABD, işbirlikçi AKP!”, “Çeteler halka hesap verecek!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganlarının atıldığı yürüyüş çevik kuvvetin belli aralıklarla kurduğu barikatlar eşliğinde devam etti.

Alınteri, Anti Kapitalist, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Halk Cephesi, Halkevleri, Halk Kültür Merkezleri (HKM), Kaldıraç, Köz, Odak, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Sosyalist Parti Girişimi, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP), KESK İstanbul Şubeler Platformu, Limter-İş, DİSK / Sine-Sen, Tekstil-Sen ve 78’liler Federasyonu bileşenleri Galatasaray Lisesi’ne geldiğinde katılımcı kurumlar adına basın açıklamasını Figen Yüksekdağ yaptı.

Hedef saptırılıyor, kontrgerillaya dokunulmuyor!

Açıklamada Maraş, Çorum, Sivas, Gazi ve 1 Mayıs ‘77 katliamlarına dikkat çekilirken kontrgerilla düzeninin katlettiği kişilerden bazılarının isimleri sıralandı. Güngören katliamının kontrgerilla saldırılarından biri olarak nitelendirildiği açıklama şu sözlerle devam etti:

“Kontrgerillanın kanlı elleri bu kez Güngören'e uzandı. Vahşi bombalı saldırıda 18 canımız aramızdan ayrıldı, yüzlercesi yaralandı, zarar gördü.

Güngören katliamı, ülke tarihinde sayısız kez tanığı ve hedefi olduğumuz kontrgerilla saldırı hırından biri. İşte yine egemen sınıfın ezilenlere en ağır saldırıları dayattığı günlerde, egemenlik pekiştirme planlarının bir parçası olarak bombalar patlatılıyor, kan ve katliam üzerinden politika yapılıyor. Bir yandan Ergenekon operasyonu ile darbecilerin ve çetelerin üzerine gidiyoruz propagandası yapılırken, diğer yandan Güngören'de katliam düzenleniyor.

Bu patlayan bomba, siyasi iktidarın kontrgerillanın üzerine gitmediğinin göstergesidir. Söylenen yalanlar karşısındaki çıplak gerçektir. Ergenekon iddianamesiyle 5-10 ulusalcı faşisti derdest edenlerin, kontrgerilla düzenine dokunmadığının kanlı bir kanıtıdır. Bir kısmı tasfiye edilmiş kontrgerilla, bütün vahşetiyle iş başındadır. Hazırlanan Ergenekon iddianamesi ise, iş başındaki kontrgerilla düzeninin koruma kalkanıdır. Hükümet karşıtı bir hareketi Ergenekon operasyonuyla durduranlar, Güngören bombacılarını durdurmamıştır. Çünkü dertleri, katliamlara, provokasyonlara karşı halkı korumak değil, kendi çıkar aygıtlarını korumaktır. Çünkü tüm halkımızı acıya ve öfkeye boğan Güngören katliamı faillerinin henüz tasfiye edilme zamanı gelmemiştir.

Hala gerçek failler ve yönlendiriciler açığa çıkarılmadığı gibi, saldırının sorumlusunun PKK olduğu söylenerek hedef saptırıldı, yine kontrgerilla korundu. Katliamın kanlı görüntüleriyle birlikte faşist, şovenist histeriye zemin hazırlandı. Halkımız teröre karşı milli birlik adı altında Kürt halkına düşmanlığa kışkırtıldı. Güngören'in kanı ve acısı üzerinden kitleler şovenist devlet siyasetine yedeklenmeye çalışıldı. Aynı gün Kerkük'te patlayan bomba 36   Kürt emekçinin canını alırken, Güngören'de patlayan bombanın bedeli de Kürt halkına yıkılmaya çalışıldı. Hükümet ve Genelkurmay katliamın sorumluları Kandil'deymiş gibi, hızla bir sınırötesi askeri harekat daha başlattı.”

Kontrgerilla gerçeğini örten kandan sıva döküldü!

‘Milli birlik’ söylemlerine sarılarak kontrgerilla gerçeğinin üzerini örtmek isteyenlerin bu düşüncelerinin boşa çıktığının belirtildiği açıklamada katliamın failinin kontrgerilla gerçeği olduğunun altı çizildi: “Oysa biz Güngören katliamının sorumlularını biliyoruz. Katliamın faili arada bir ucunu gösteren kontrgerilla düzenidir. Ergenekon'dan Güngören'e, yanlış hedef göstererek, devrimcilere çamur atarak, milli birlik hamasetine sarılarak bu gerçek gizlenemez. Kontrgerilla gerçeğini örten kandan, yalandan ve çamurdan sıva döküldü.”

Basın açıklaması, katliamdan çıkar elde etmek isteyen düzen partilerinin ve medyasının teşhirinin yanısıra eylemin de temel vurgusu olan düzen pisliğini devrimin temizleyeceğini altını çizen şu sözlerle sona erdi:

“Başta CHP olmak üzere düzenin partileri ve onların hizmetindeki medya bu pisliği aydınlatma ve üzerine gitme yerine halklar arasında düşmanlık yaratma kendi pisliklerini devrimci yurtsever örgütlere bulaştırma yoluna gitmişlerdir. Medya bu yalana, kanlı tarihe hizmet etmemeli gerçekleri yazmalıdır. Düzen partileri ise bu gün sürdürdükleri şoven politikaların mutlaka altında kalacak halkların kardeşliğini engelleyemeyeceklerdir. Bu pisliği devrim temizleyecektir.

Bugün Güngören katliamının hesabını sormak, halkımızın acılarını paylaşmak, kontrgerilla düzenini yaratan devlet anlayışıyla hesaplaşmaktan geçiyor. Tüm işçi, emekçi ve ezilenleri birlikte hesap sormaya çağırıyoruz. Gerçekler aydınlansın, halka hesap verilsin!”

Bini aşkın ilerici ve devrimcinin katıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

KAYNAK : Kızıl Bayrak / İstanbul

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.