Bu Topraklardaki Zeytindalı

Bu Topraklardaki Zeytindalı

BU TOPRAKLARDAKİ ZEYTİNDALITiyatro Zeytindalı, topluma ve hayata dair söyleyecek sözü olan bir topluluk. Kendilerini, “toplumcu sanatın...

A+A-

Bu Topraklardaki ZeytindalıBU TOPRAKLARDAKİ ZEYTİNDALI

Tiyatro Zeytindalı, topluma ve hayata dair söyleyecek sözü olan bir topluluk. Kendilerini, “toplumcu sanatın her daim çırakları” olarak tanımlıyorlar. Yeni oyunları “Acıyı Bal Eyledik”te de, yaşadıkları ve yaşadığımız topraklardaki umutları, acıları kısacası hayatı sahneliyorlar. Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiirlerinden ortaya çıkan oyun, Erkan Umut’un derlemesi ve yönetimiyle sahneye taşınmış. Kırkıncı sanat yaşamını geride bırakan Gülsen Tuncer’e sahnede şiirleri yorumlarken, Nejmi Aykar ve Ender Yiğit eşlik ediyor. Korkmazgil’in, daha önceden Ahmet Kaya, Tuncay Akdoğan, Grup Yorum tarafından bestelenen şarkıları ise İlkay Akkaya tarafından seslendiriliyor.

İlk olarak 23 Ağustos’ta Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşan Acıyı Bal Eyledik, Eylül’de Antalya, İzmir ve Ankara’da sergilenecek. Tiyatro Zeytindalı, sonrasında İstanbul’a dönecek ve gösterimlerine yeni sahnelerinde devam edecek.

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy6002 = 'zeytindali' + '@';

addy6002 = addy6002 + 'tiyatrozeytindali' + '.' + 'com';

var addy_text6002 = 'zeytindali' + '@' + 'tiyatrozeytindali' + '.' + 'com';

( '' );

6002 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Cumhuriyet Dergi - 31.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.