Bu Yılda Madımak'tayız

Bu Yılda Madımak'tayız

Bu Yılda Madımak'tayız 2 Temmuz Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Akyol, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olayları kınayarak, "Katliamı...

A+A-

Bu Yılda Madımak'tayızBu Yılda Madımak'tayız

2 Temmuz Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Akyol, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olayları kınayarak, "Katliamı kınayıp, aydınlarımızı, sanatçılarımızı, semah dönen gençlerimizi ölümsüzleştirmek için bu yıl yine Madımak'ta olacağız" dedi.

Bazı siyasi parti, sendika, vakıf ve dernek üyelerince oluşturulan 2 Temmuz Tertip Komitesi'nin üyeleri ve bazı vatandaşlar, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları kınamak amacıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Selçuklu Parkı'nda toplandı.

Ellerinde "2 Temmuz, Unutmadık..., Unutturmayacağız..." yazılı pankartlar taşıyan ve çeşitli sloganlar atan grup adına 2 Temmuz Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Akyol, basın açıklaması yaptı.

KESK Sivas Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Sivas Şube Sekreteri olan Akyol, "16 yıl önce bu şehirde insanlık tarihine kara bir gün olarak geçen 2 Temmuz katliamının üzerinden onca yıl geçmesine rağmen izlerinin kolay kolay silinemeyeceği görülüyor. Madımak'ı saran dumanlar bugün hala tütüyor" dedi.

Bir daha bu tür acıların yaşanmaması için mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini belirten Akyol, "Katliamı kınayıp, aydınlarımızı, sanatçılarımızı, semah dönen gençlerimizi ölümsüzleştirmek için bu yıl yine Madımak'ta olacağız. Bizler Sivas'ın katliamlarla değil, hoşgörü ve kardeşliğin yaşam bulduğu bir kent olarak anılması için tüm demokrasi güçlerini ve hemşehrilerimizi, 2 Temmuz Perşembe günü hep beraber Madımak'a yürüyerek katliamı kınamaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Akyol'un açıklamasının ardından meydanda ve İnönü Bulvarı'nda anma programı ile ilgili bildiri dağıtan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

2 Temmuz Tertip Komitesi'nde KESK, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Halkevleri, CHP, EMEP, ÖDP ve TKP'nin yer aldığı belirtildi.
 
KAYNAK : Yeniulke.net - 29.06.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.