Buca Cemevi Başkanı'na polis saldırısı

Buca Cemevi Başkanı'na polis saldırısı

Buca Cemevi Başkanı'na polis saldırısıBuca Cemevi Başkanı Engin Gündük, yanındaki bir arkadaşıyla birlikte gece saatlerinde 30 kadar polisin...

A+A-

jjBuca Cemevi Başkanı'na polis saldırısı

Buca Cemevi Başkanı Engin Gündük, yanındaki bir arkadaşıyla birlikte gece saatlerinde 30 kadar polisin saldırı ve hakaretlerine maruz kaldıklarını iddia etti.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Örgütlenme sekreteri ve Buca Cemevi Başkanı Engin Gündük, bugün Cemevi önünde bir basın açıklaması yaparak dün gece çok sayıda polisin saldırısına uğradıklarını iddia etti.

Gündük yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dün gece saat 01:00’de yaşadığım mahallede tam otuz polis memurunun saldırısına maruz kaldık. Sevgili üst kurul delegem Haydar Olcay'ı evine bırakmak üzere yola çıktıktan 300 metre sonra aracımla seyir halindeyken bir resmi ve bir sivil araç tarafından selektör ve tepe lambalarıyla uyarılmak kaydıyla durdurulduk. Daha sonraki süreçte yaklaşık 15 dakika hakaret, küfür, darp ve biber gazı müdahelesiyle resmen işkenceye uğradık.”

Karakollarda işkencenin bittiğini ve artık direk sokak ortasında yapıldığını anladıklarını söyleyen Gündük, “Sayın memur arkadaşlara özellikle Alevi örgütünün üst düzey yöneticisi olmamızı öğrendikten sonra küfür ve hakaretlerin had safhaya çıkması çok düşündürücüdür.Vatandaşı korumakla yükümlü olan kolluk kuvvetlerinin en çok korkulur hale getirilmek istenmesindeki sebep nedir? Alevi olmamız artık polisten korkacağımız manasını mı taşımalı?

(soL - Haber Merkezi) - 30.11.2010

Cemevi Başkanı'ndan polise dayak suçlaması

ALEVİ Kültür Dernekleri Örgütlenme Sekreteri ve Buca Cemevi Başkanı Engin Günlük, asayiş kontrolü yapan polislerin şiddet ve hakaretine maruz kaldığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Engin Günlük ve arkadaşı Haydar Olcay, bugün saat 01.00 sıralarında evlerine gitmek üzere otomobille yola çıktı. Otomobilin önü, Buca İlçesi Kuruçeşme Semti Atatürk Mahallesi'nde ekip otoları tarafından kesildi. Ehliyet, ruhsat ve kimlik kontrolü yapmak isteyen polis memurları ile kendisine kötü davranıldığını öne süren Günlük arasında tartışma çıktı. Günlük, tartışma sırasında sol gözüne yumruk atıldığını, yüzüne biber gazı sıkıldığını ve zorla bindirildiği ekip otosuyla karakola götürüldüğünü öne sürdü. Günlük ve Olcay, savcının talimatıyla karakolda serbest bırakıldı. Yapılanın insan haklarına aykırı olduğunu ileri süren Günlük, şöyle dedi: “Sadece neden kontrol yaptıklarını sordum. ‘Sana mı soracağız’ diyerek kötü davranmaya, hakaret etmeye başladılar. Gözüme yumruk atıp biber gazı sıktılar. Astım hastası olduğum için fenalaştım. 4 saat boyunca zorla alıkoydular. Ben bir kitlenin temsilcisiyim. Bunu da belirtmeme rağmen fikir ve inancımıza da küfür ettiler. Artık karakolda işkence yok ama sokakta işkence var. Olay saatinde görevli olan tüm polis memurlarının cezalandırılması için avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulundum.” Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, görevli memurlara yönelik kötü bir davranışın söz konusu olduğunu, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Turaç TOP/İZMİR, (DHA) - Milliyet - 30 Kasım 2010

Alevilere polis dayağı

İZMİR - Alevi Kültür Derneği Buca Şubesi Başkanı Engin Gündük ile dernek üyesi Haydar Olcay polisler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Alevi Kültür Derneği Buca Şubesi Başkanı Engin Gündük ile dernek üyesi Haydar Olcay'ın dün akşam saatlerinde Buca Kuruçeşme'de araçlarıyla seyir halindeyken, polis aracı tarafından durdurularak, darp edildiği iddia edildi. Konuya ilişkin dernek binası önünde basın açıklaması yapan Alevi örgütü, olayı gerçekleştirenleri kınadı. Polisler tarafından darp edilen Engin Gündüz, 30 polis memurunun saldırısına uğradıklarını belirterek, olayı şöyle anlattı: "Üst kurul delegem Haydar Olcay'ı evine bırakmak üzere yola çıktıktan 300 metre sonra acımla seyir halindeyken bir resmi ve bir sivil araç tarafından durdurulduk. Daha sonra hakaret, küfür, darp ve biber gazı müdahalesiyle resmen işkenceye uğradık. Evet bizde anladık ki, karakollarda işkence bitmiş. Çünkü işkence artık kapalı kapılar alanlarda değil, direk sokak ortasında yapılmaya başlanmış."

Gündüz, polislerin Alevi örgütünün üst düzey yöneticisi olduğunu söylediklerinde ise küfür ve hakaretlerin hadsafhaya çıktığını ifade ederek, olayın sorumlularının bulunup cezalandırılması istediklerini kaydetti. Polis saldırısını kınamak amacıyla çok sayıda Alevi de dernek binasına akın etti.

ANF - 30 Kasım 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.