Buca Pir Sultan etkinliğe hazırlanıyor

Buca Pir Sultan etkinliğe hazırlanıyor

Buca Pir Sultan etkinliğe hazırlanıyorBuca Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Şehri Tuğcular’ın,...

A+A-

Buca Pir Sultan etkinliğe hazırlanıyorBuca Pir Sultan etkinliğe hazırlanıyor

Buca Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Şehri Tuğcular’ın, önümüzdeki dönem yapacakları çalışmalara, Alevilerin sorunları ve taleplerine dair görüşlerini aldık.

AKP Hükümeti’nin son dönemde Alevilere yönelik girişimlerine tanık olduk. Sizin cephenizde bu girişimler nasıl karşılandı?

AKP Hükümeti’nin Alevilere yönelik oy kaygısıyla “iftar” adıyla düzenlediği yemeğin Alevi dernekler ve kesimlerce beklenen ilgiyi görmemesi üzerine, AKP cephesinde Alevilere yönelik girişimler gündemini yitirmişse de Alevi derneklerinin tepkisi devam ediyor. Zorunlu din dersi uygulaması şu an yargıda olsa da, halen okullardan Alevi öğrencilere dönük baskı haberleri geliyor. Daha geçen gün bir okulda öğrencilere dağıtılan dua kitapları ve CD’lerde Azrail’le öğrencileri korkutarak eğitim yapıldığı ortaya çıktı. Bu, AKP Hükümeti’nin eğitime ve Alevilere bakış açısının göstergesidir. Biz İzmir’de Alevi Bektaşi ve yöre derneklerinin katılımıyla 55 kurumdan oluşan bir platform oluşturduk. Aleviler üzerinde her türlü oyuna karşı hep beraber yerellerde tavrımızı göstermeye devam edeceğiz. Ve demokratik kitle örgütleriyle bağlarımızı da artırarak ülkedeki diğer gündemlere ilişkin ortak çalışmalar yapacağız. Örneğin 1 Mayıs’a hem genel hem de yerellerdeki bütün şubelerimizle katılım sağlayıp, halkımızı oraya taşımak için bir dizi çalışma yürüteceğiz.

Siz aynı zamanda Buca PSAKD başkanısınız. Buca’daki çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz?

Bundan bir buçuk ay önce Şirinyer’deki yerimizden taşınarak Kuruçeşme’de yeni bir yer tuttuk. Burada, Buca Koop-Kuruçeşme ve yakın çevresinde yaşayan Alevi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için başta müzik, semah, halkoyunları, öğrencilere yardımcı dersler gibi çeşitli konularda kurslar başlatmayı düşünüyoruz. Bölgesel eğitim programlarıyla gelişen bütün sürece yönelik eğitim çalışmalarımız, panellerimiz, söyleşilerimiz olacak. Alevi ritüelleri ile ilgili çalışmalar yapacağız. Böylelikle Alevilere dönük yapılan Sünnileştirme politikasına karşı kültürümüzü ve inancımızı yaşatacağız. Anadolu halk sazları üzerinde sergi ve çalışmalarımız devam edecek. 4 Mayıs’ta dernek binamızın açılışını yapacağız. İnancımızla, felsefemizle toplumumuza örnek olmaya devam edeceğiz. Ve her defasında pirimizin şiarını tekrarlayacağız, “Bozuk düzende sağlam çark olmaz” diyeceğiz. Ve bizim üzerimizden yürütülen politikalara Pir Sultan duruşumuzla meydan okuyacağız.

PSAKD Buca Şubesi Açılış Etkinliğine Davet

Açılış programınız hakkında bilgi verir misiniz?

Biz tüm Buca genelinde çıkaracağımız 3 bin afiş ve el ilanlarıyla tüm halkımızı açılışa davet edeceğiz. Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu’na ve demokratik kitle örgütlerine katılım çağrısında bulunacağız. Etkinliğimizde sanatçı Cevdet Bağca, Grup Meyman, Grup Serzeniş, semah grupları sahne alacak. Saat 14.00’te Kuruçeşme dernek binamızda başlayacak olan etkinliğimiz ücretsiz olup tüm canlar davetlimizdir.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizler burada Pir Sultan Abdal kültürünü doğru yaşatmak, halkımızla iç içe olup onlarla beraber derneğin daha iyi bir noktaya gelmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler Pir Sultan felsefesini benimsemiş halklarız. Bizim inancımız bütün halklarımızın barış, kardeşlik dolu bir toplumda yaşaması doğrultusundadır. Bu anlamda yetmiş iki millete bir nazarla bakan anlayışımızla sadece Alevi değil tüm inançtan halkımızın sorunlarını çözmek için de çalışırız. Bizim gibi kurumların çalışmalarında kültürel zenginlik yatar. O nedenle halkımızı bu çalışmalara katkı sunmaya çağırıyoruz. Ayrıca çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Evrensel gazetesine de teşekkür ederiz. (İzmir/EVRENSEL)

İLGİLİ HABERLER :

PSAKD Buca Şubesi Açılış Etkinliğine Davet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.