"Bugün Maraş Katliamının 31. yılı, dosyalar yeniden açılsın"

"Bugün Maraş Katliamının 31. yılı, dosyalar yeniden açılsın"

"Bugün Maraş Katliamının 31. yılı, dosyalar yeniden açılsın"ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ALİ BALKIZ'IN BASIN AÇIKLAMASI*Sivas...

A+A-

"Bugün Maraş  Katliamının 31. yılı, dosyalar yeniden açılsın""Bugün Maraş Katliamının 31. yılı, dosyalar yeniden açılsın"

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ALİ BALKIZ'IN BASIN AÇIKLAMASI

*Sivas Madımak Katliamı  davasının bir numaralı sanığı  hakkında 16 yıl sonra tutuklama kararı  verildi.

*Bugün Maraş  Katliamının 31. yılı, dosyalar yeniden açılsın.

Gerek Sivas Madımak Katliamı’nın ve gerekse de, Maraş Katliam’ının devletin bir yerlerinde birileri tarafından kurgulandığını, sahnelendiğini yıllardan beri söyler dururuz.

Maraş Katliamının devlet görevlileri tarafından kurgulandığı, Bülent Ecevit öldükten sonra çekmecesinden çıkan bilgi notu bize gösterdi. O bilgi notunda “Maraş Katliamını MİT’in içindeki MHP kanadı planlandı.” yazıyordu.

Sadece bu bilgi notu mudur, bizim söylemimizi doğrulayan?

Elbetteki hayır.  

Resmi kayıtlara göre 111 kişinin öldüğü,

1000’in üzerinde yurttaşın yaralandığı,

529 evin 289 iş yerinin tahrip edildiği, Maraş Katliamı sonrası açılan göstermelik davanın bir numaralı  sanığının sonradan milletvekili yapılması neyin nesidir?

Bu bir numaralı sanığın, 31 yıl sonra bile unutulmadan, utanılmadan 6. Alevi Çalıştayına davet edilmesi, hangi ilişkinin sonucudur?

Sivas Madımak Katliamı Davası’nda ise; düşük cezalarla işin üstü örtülmeye çalışıldı. Verilen hukuki mücadele sonucu Yargıtay’ın kararı bozması ile açılmış olan ceza davası kısmen de olsa rayına oturdu. Ancak ilk karar sonucu tahliye edilenlerin bir çoğu kayıplara karıştı. Davanın bir numaralı sanığı Cafer Erçakmak, ilk baştan beri kayıplarda ve firarda idi.

Dalga geçercesine, yitirdiğimiz 33 canımızın (iki de otel görevlisi 35 kişi) diyetini ödüyormuşçasına 33 sanık hakkında idam kararı verildi. Diğer sanıklara da çeşitli cezalar verildi. Kaçan ve bulunmayan sanıkların dosyaları da tefrik edildi.

Sivas Madımak Katliamı  Davası sanıkları da devlet tarafından korunmaya devam edildi. Topluma kazandırma yasası ile işi toptan çözmek istediler ama hukuki mücadelemiz buna engel oldu.

Hakkında mahkumiyet kararı kesinleşmiş olan bazı sanıklar, her tarafta aranırken, kimisi belediyede işe girdi, kimisi evlendi çoluk çocuğa karıştı, kimisi SSK’dan emekli maaşı almaya devam etti, kimisi de bu firari döneminde gidip askerliğini yapıp geldi.

Ve Sivas Madımak Katliamı  Davası’nın bir numaralı sanığı Cafer Erçakmak hakkında ancak 16 yıl sonra  gıyabi  tutuklama kararı verildi.

Tüm bunlar  bize, Maraş Katliamı’nda olduğu gibi, Sivas Madımak Katliamı arkasında da devletin bir yerlerinden, birilerinin varlığını  göstermektedir. Tıpkı, yangına beş dakika kala otelin içerisine girip burada asker ve polis var mı diyen resmi görevlinin gösterdiği gibi, tıpkı otelin önüne olayları önlemek için 2 cemse asker ile gelen Alay komutanının askerleri alıp 20 metre mesafeden Madımak’ın yanışını seyrettiği gibi.

Bugün Maraş Katliamının 31. Yılı, yaramız kanamaya devam ediyor.

Karanlıkta kalmış ne varsa aydınlatacağım” iddiasında olan hükümetten; Maraş Katliamı Dava dosyasını mahzenden çıkartıp Yargıçların-Savcıların önüne koymasını istiyoruz. Çünkü; katiller gerçekten yargılanmamış, hak yerini bulmamış, adalet tecelli etmemiş, vicdanlar rahatlamamıştır. Böyle olduğu içindir ki de; arkasından diğer katliamlar yaşanmıştır.

Keza hükümetten Madımak Katliam Davası’nın bir numaralı sanığı (Hani şu Aziz Nesin’i itfaiye merdiveninde yakalayıp aşağı fırlatmaya çalışan kara sakallı yobaz) Cafer Erçakmak’ın Fransa’dan diğer firari sanıkları, Almanya’dan, Arabistan’dan (Nerede bulunuyorsa oradan) yakalayıp savcılara teslim  etmesini istiyoruz. Ki o dönemin Ergenekon’u aydınlanabilsin.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur. 
 
Ali BALKIZ
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 24 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.