Bülent Tanık PSAKD'yi Ziyaret Etti

Bülent Tanık PSAKD'yi Ziyaret Etti

Bülent Tanık PSAKD'yi Ziyaret EttiCHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Tanık, seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini...

A+A-

Bülent Tanık PSAKD'yi Ziyaret EttiBülent Tanık PSAKD'yi Ziyaret Etti

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Tanık, seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’ne yaptı.

Dernek Genel Merkezi’ne eşi ve Türk Tabibler Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı olan Feride Tanık, CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan ve beraberindekilerle gelen Bülent Tanık, burada sevgi gösterisiyle karşılandı.

Çankaya’da sadece seçimi kazanmanın yeterli olmayacağını, rakiplerine ciddi bir fark atmayı hedeflediklerini belirterek başladığı konuşmasında Bülent Tanık şunları söyledi:

“15 yıldır Ankara’nın başına musallat yönetimden kaynaklı sorunların köklü bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Ankara Büyükşehir’de yıllardır kentsel hizmetlerden mahrum bıraktırıcı uygulamalar var. Bu gidişe dur demek gerekiyor. Cumhuriyet değerlerini savunan bir devlet yapısını ortadan kaldırıp yerine  şer-i hukukun hayata geçirilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Halife olma eğilimlerinin gündeme taşındığı bir dönemden geçiyoruz. İşte 29 Mart seçimlerini ülke genelinde bu duruma dur demenin ilk adımı olarak görüyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük kentte seçim kazanılması demek AKP hükümetini erken genel seçime götürebilir. Ama şunu da söylemek lazım ki istenilen sonuçlar alınamazsa her şeye rağmen dimdik duran bir Çankaya olmalı.” 

Yerel demokrasiyi genel demokrasinin teminatı olarak gördüğünü söyleyen Tanık, önceki seçimlerde sandığa gitmeyen seçmenlerin sandığa gitmelerini sağlamak gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, örgütlenmiş toplum parçalarının büyük önem arzettiğini ve bu çerçevede Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin talep, öneri, eleştiri ve görüşleriyle geçmişin olumsuzluklarını bertaraf edici bir yönetim sergileyeceklerini dile getirdi.

Dernek adına bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ise Bülent Tanık’a “Çankaya’da sizin öncülüğünüzde bir model yaratılmasını istiyor ve bekliyoruz. İlk ziyaretinizi bize gerçekleştirmiş olmanızı da çok anlamlı buluyor ve bundan ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

Alevihaber.com - 18 Şubat 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.