'Bunun sonu diktatörlük'

'Bunun sonu diktatörlük'

'Bunun sonu diktatörlük'Başbakan, Deniz Feneri yolsuzluğunda para aldığı iddiaları üzerine Doğan Medya’yı hedef gösterdi....

A+A-

'Bunun sonu diktatörlük''Bunun sonu diktatörlük'

Başbakan, Deniz Feneri yolsuzluğunda para aldığı iddiaları üzerine Doğan Medya’yı hedef gösterdi. Aydın Doğan, Erdoğan’ı basını tehditle susturmaya çalışmakla suçladı

‘Nedeni Hilton’

Başbakan Erdoğan, Doğan Medya Grubu’nun kendisine yönelik karalama kampanyası başlattığını ileri sürdü. Deniz Feneri davasıyla ilgili kendisine “iftira” atıldığını söyleyen Erdoğan, “Sen hedef göstereceksin, Başbakan hedef gösterdiğinde olmayacak, bal gibi olur” dedi. Erdoğan “Bunların nedeni Hilton’dur. İstediği plan tadilatlarını bana ve belediye başkanlarıma yaptıramadığı için bunları yapıyor” diye konuştu.

‘Şantaj aracı’

Başbakan’a sert yanıt veren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, “basın özgürlüğüne ağır tehdidin su yüzüne çıktığını” vurguladı. “Hür basını susturmaya tam teşebbüs eden bir başbakanı tarih, diktatörler sayfasına yazar” diyen Doğan, “Hilton belediyenin yetkisinde. Her fırsatta Hilton’u diline dolamasından, konuyu şantaj aracı haline getirdiği sonucunu çıkarıyorum. Bu anayasal suç” dedi.

Aydın Doğan’dan Erdoğan’a yanıt

‘Bunun sonu diktatörlük’

ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Deniz Feneri yolsuzluğuna ilişkin haberlerin sahibi olduğu gazetelerde yayımlanması üzerine “hedef” aldığı Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Erdoğan’ın açıklamalarıyla, “basın özgürlüğüne yönelik tehdidin su yüzüne çıktığını” vurguladı. “Hür basını susturmaya tam teşebbüs eden bir başbakanı tarih, demokrasi defterine değil, diktatörler sayfasına yazar” diyen Doğan, Erdoğan’ın Hilton’a ilişkin sözlerine de tepki göstererek “Her fırsatta Hilton’u diline dolamasından, bu konuyu artık şantaj aracı haline getirdiği sonucunu çıkarıyorum” dedi.

Aydın Doğan, dün yazılı açıklama yaparak Erdoğan’a yanıt verdi. Doğan, “İddia sahibi ben değilim, ama Başbakan bunun hesabını senden sorarım diyor. İddia doğru çıkmazsa, seni ahlaksız ilan ederim diyor. Ahlakım konusunda sicil amirim Başbakan değildir” dedi. Yardım duygusunu istismar etmenin “en büyük günah” olduğunu vurgulayan Doğan, gazete ve televizyonların Alman mahkemelerinin ortaya koyduğu bilgileri haber yaptığını anımsattı.

‘Susturmak istiyor’

Doğan, “Sanıklardan biri, toplanan paraların Başbakan’a verilmek üzere alındığını söylüyor. Bu ifade tutanağa da geçmiş. Peki, bu ifadeyi kim dile getiriyor? Ana muhalefet partisi başkanı. Hem de nerede? Televizyonlarda canlı yayında. Başbakan bize yükleniyor. Herhalde bu yolla susturmak istiyorlar. Devlet bütün kurumlarıyla ellerinde. Bize yapmadıkları kötülüğü bırakmayabilirler. Yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Ama hür basını susturmaya tam teşebbüs eden bir başbakanı tarih, demokrasi defterine değil, diktatörler sayfasına yazar” dedi.

‘Şantaj aracı’

Erdoğan’ın Hilton konusunu sürekli gündeme getirdiğini de anımsatan Doğan, “Ben Hilton konusunun İstanbul Belediyesi’nin yetki sınırları içinde olduğunu sanıyordum. Yoksa İstanbul Belediyesi’nin yönetimi de mi Başbakanlık’a geçti? Her fırsatta Hilton’u diline dolamasından, bu konuyu artık şantaj aracı haline getirdiği sonucunu çıkarıyorum. Şantaj, başbakanlara yakışan bir şey değildir. Ayrıca suçtur” görüşünü dile getirdi.

‘Baskılar artacak’

Hilton konusunda yasaları aykırı bir talebi olması durumunda Başbakan’ın bunu reddetmesinin görevi gereği olduğunu bildiren Doğan, “Ama vatandaş olarak haklı bir talepte bulunuyor ve bunu yerine getirmiyorsa, bu da suçtur. Türk kanunları, başbakanlara suç işleme hakkı vermiyor” dedi. Erdoğan’ın eleştirilmekten “hoşlanmadığını” ifade eden Doğan, şunları kaydetti: “Ama elindeki gücü de kullanıp bunu şantaj aracı haline getirme hakkı yoktur. Bu tutumu ağır bir anayasal suçtur. Konuşması bana göre Türk basın tarihinde çok tehlikeli bir dönemin başladığının en somut işaretidir. Şimdiye kadar ellerinden gelen baskıyı yapıyorlardı. Demek ki baskıları ağırlaşacak.”

CUMHURİYET - 7 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.