Burak bugün okula dönüyor

Burak bugün okula dönüyor

Burak bugün okula dönüyor    Alevi olduğu için öğretmeninin baskısına uğrayan Burak’ın okulu değiştirildi....

A+A-

Burak bugün okula dönüyor   Burak bugün okula dönüyor  
 
Alevi olduğu için öğretmeninin baskısına uğrayan Burak’ın okulu değiştirildi. Eğitimi artık başka bir okulda sürecek. Yaşamında yeni bir sayfa açılacak

İSTANBUL’DA alevi olduğu için öğretmeninden baskı gördüğü iddia edilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat ilgilendiği lise öğrencisi Burak K’nın okulu, yaşananların gelecekteki eğitim yaşamını olumsuz etkilemesi ihtimaline karşı değiştirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, uzman pedagog ve psikologlardan oluşan Acil Eylem Komisyonu’nun dün çocukla yaptığı görüşmenin ardından ailenin de onayıyla okulun değiştirilmesi kararı alındı. Burak K. ve birlikte okuduğu kardeşinin kaydı yeni bir okula nakledildi. İstanbul Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde, Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz’ın 9-L sınıfı öğrencisi Burak K.’yı, alevi olduğu gerekçesiyle taciz ettiği iddiası, TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da çok yönlü olarak soruşturuluyor.

AÇIĞA ALINDI

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yanı sıra, acil eylem komisyonu da dün Burak’ın ardından okulda konuyla ilgili tarafların görüşünü aldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Alevi olduğu için öğrencisine hakaret ettiği iddia edilen Zeki Y’nin açığa alındığını aktardı.

ÖZLEM YILMAZ 
STAR - 11 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.