Burası Malezya değil AB sınıfı!

Burası Malezya değil AB sınıfı!

Müdür, okula türbanla gelen öğrencinin sınıfta başını açtığını savunarak, "Ancak çekim için gelen gazeteciler...

A+A-


ABMüdür, okula türbanla gelen öğrencinin sınıfta başını açtığını savunarak, "Ancak çekim için gelen gazeteciler fotoğraf çekerken başını örttürmüş. Öğretmenin de dalgınlığına gelmiş" dedi. FOTOĞRAF: İHA
 
Diyarbakır'daki 'Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'ndaki türbanlı görüntülere soruşturma başlatıldı. Bakan: Yanlış varsa gereği yapılır

RADİKAL - İSTANBUL - Diyarbakır'da serbest kıyafetli, türbanlı öğrencileriyle sessiz sedasız 'Avrupa Birliği'ne giren okul, ortalığı karıştırdı. Türbanla derse girilen Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu hakkında soruşturma başlatılırken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Nerede yanlış ve yasalara aykırı durum varsa gereken yapılır" dedi.

Bu yıl hizmete giren Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nun açılışında müdür Mustafa Çakır, kıyafet serbestliği getirildiğini ve eğitimin AB standartlarında olduğunu gururla anlatmıştı. Ancak bir sınıfta ders işlenirken çekilen türbanlı öğrenci fotoğrafı dün tepkilere neden oldu. Bu görüntülerin basına yansımasının ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır Valisi'yle görüşüp gerekli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Çelik, "Diyarbakır, Afyon veya başka yerde nerede yanlış ve yasalara aykırı durum varsa gereği yapılır" diyerek şöyle konuştu:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Nerede yasalara aykırı durum varsa bizim teftiş mekanizmalarımız tarafından ele alınır ve gereği yapılır. Herkes müsterih olsun." Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'yla ilgili incelemeyi üç ilköğretim müfettişine verdiklerini, incelemelerin sürdüğünü söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, okula kapatma sinyali verdi: "Türbanlı öğrenci alındığı iddia edilen okul hakkında soruşturma başlattık. Soruşturma sonucunda her şey belli olacak. Müdür Mustafa Çakır'ın söylediği sözler ve fotoğraf var. Çakır, basına verdiği demeci reddediyor. Müfettişler okula gidip inceleme yapacak. Duruma göre ya okula kapatma cezası ya da müdüre disiplin cezası verilir."

Okul müdürü Mustafa Çakır ise gazetelerde çıkan haberlerin doğru olmadığını öne sürdü:

"Sadece bir öğrencimiz dışarıda türban takıyor. Okula girdiği zaman türbanını çıkarıyor. Bazı gazeteciler okulun tanıtımı için gelip çekim yaptılar. Öğrencimizin başından çıkardığı ve elinde tuttuğu türbanı görünce 'başına tak çekelim' demişler. Sınıftaki öğretmenin de dalgınlığına gelince, öyle bir fotoğraf çekmişler. Yoksa sınıflara türbanlı öğrenci almamız söz konusu değildir."

Ücreti 4 bin 620-5 bin 390 YTL arasında değişen okulun adı tabelada 'Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu' olarak yazılırken, bu ismin henüz tescillenmediği de ortaya çıktı.

29/09/2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.