Burası Türkiye

Burası Türkiye

Burası TürkiyeŞanlıurfa'da TOKİ konutları için kura çekilişi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Kuraya katılanlar, çocukları ve eşlerinden ayrılarak...

A+A-

Şanlıurfa'da harem-selamlık tribünBurası Türkiye

Şanlıurfa'da TOKİ konutları için kura çekilişi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Kuraya katılanlar, çocukları ve eşlerinden ayrılarak başka bir tribüne oturdu. FOTOĞRAF: ALİ LEYLAK / DHA

Şanlıurfa'da harem-selamlık tribün

ŞANLIURFA - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 132 konutun sahipleri kura çekilişiyle belirlenirken kadın ve erkekler harem-selamlık şekilde karşılıklı tribünlerde oturdu. TOKİ yetkilileri, harem-selamlık oturma düzeninin, törene katılanların kendi tercihleri olduğunu ve böyle bir uygulamalarının söz konusu olmadığını söyledi. TOKİ tarafından, dar gelirli vatandaşlar için inşa edilen ve 6 bin 798 kişinin başvurduğu 132 konut için dün Atatürk Spor Salonu'nda tören düzenlendi. Kura çekimine eş ve çocuklarıyla birlikte gelen kadınlar, polis noktasında yapılan aramadan sonra kadınların oturduğu tribüne geçti. Kura çekimine gelen yaklaşık 1000 kişi harem-selamlık oturdu. Kurada üç şehit yakınıyla 23 gazinin ailesine öncelik tanındı.

Film afişine mahalle baskısı

Film afişine mahalle baskısı Giresun Belediyesi'nin karşısında bulunan afiş artık yerinde durmuyor.

GİRESUN - Geçen hafta vizyona giren 'Plajda' filminin afişi 'mahalle baskısı'na kurban gitti. Giresun'da Sinema Best ve G-CITY sinemalarında gösterilen filmin afişleri, biri belediye hizmet binasının karşısında bulunan Atapark olmak üzere kentin üç noktasındaki panolara asıldı. Sinema Best yetkilisi Serdar Işık önceki akşam zabıtaların afişin kaldırılmasını istediklerini söyledi. Işık, "Zabıtalar, halkın afişi şikâyet ettiğini, Belediye Başkanı'nın talimatı olduğunu söyledi. Biz de afişi kaldırmak zorunda kaldık" dedi.

Sinemaların sahibi Nedim Gülen ise, haberin yayılmasından sonra "Afişleri kendi isteğimizle kaldırdık" diye açıklama yaptı. Giresun Belediye Başkanı AKP'li Hurşit Yüksel, konu hakkında bilgisi olmadığını söylerken, Zabıta Müdürü Mehmet Yılmaz, "Böyle bir talimat verildiğini hatırlamıyorum. Mesai saati dışında nöbetçi müdür oluyor. O vermiş olabilir" dedi.

FOTOĞRAF: H. HAKAN KABAHASANOĞLU / DHA

RADİKAL - 7 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.