Büro emekçileri bağımsız Türkiye için yürüyor!

Büro emekçileri bağımsız Türkiye için yürüyor!

Büro emekçileri bağımsız Türkiye için yürüyor! BES, “Yargıda adalet, bağımsız demokratik Türkiye” talebiyle...

A+A-

Büro emekçileri bağımsız Türkiye için yürüyor! Büro emekçileri bağımsız Türkiye için yürüyor!

BES, “Yargıda adalet, bağımsız demokratik Türkiye” talebiyle Samsun’dan yürüyüş başlattı. Önceki gün, Samsun BES şubesi önünden adliye binasının önüne kadar sloganlar atarak yürüyen büro emekçilerine KESK’ in diğer sendikaları, siyasi partiler ve kitle örgütleri de destek verdi.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde konuşan BES genel başkanı Osman Biçer, kapitalizmin dünya ölçeğinde yaşanan büyük krizin yükünün patronlarca emekçilerin sırtına yıkılmak istendiğini buna karşı emekçileri bu faturayı ödememek, patronlara ödetmek için tüm halkı ve emekçileri ve emekten yana örgütleri birlikte mücadeleye çağırdıklarını söyledi. “Bu krizin sonuçları emekçilere; mevcut kazanılmış hakların tırpanlanması, ücretlerin düşürülmesi, çalışma koşullarının daha da kuralsızlaştırılması, emek örgütlerinin dağıtılması, ücretsiz izin dayatmaları ve toplu işten atmalar olarak yansımaktadır” diyen Biçer, yürüyüşlerinin temel amaçlarının ülkenin bağımsızlaşmasına, demokratikleşmesine katkı sunmak olduğu kadar, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünü savunan bir temelde, laik demokratik bir ülkenin oluşması, toplumsal barışın sağlanması ve güçlendirilmesi, yaşanan adaletsizliklere son verilmesini talep etmek olduğunu belirtti.

Yargıya yapılan her türlü müdahaleye karşı çıktıklarını, görevinden alınan, sürgün edilen, görevine son verilen hakim ve savcıların ve haksızlığa uğrayan bütün yargı çalışanlarının haklarını savunacaklarını söyleyen Biçer, 1000 operasyonla öldürüldüğü ifade edilen yurttaşlarımızın faillerinin bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ettiklerini, adliyelerde birikmiş yüz binlerce dava dosyasının arasında her türlü olumsuzluğa ve açlık sınırını altında ücretlere rağmen fedakarca çalışarak, adaletin tecelli etmesi için emek veren yargı emekçilerinin sorunlarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından başlayan yürüyüş Amasya,Tokat, Çorum, Kırıkkale üzerinden Adalet Bakanlığı önünde 30 Ekim’de son bulacak.

Samsun / EVRENSEL - 29 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.