Bürokrasi engeli aşıldı, Matematik Köyü açılıyor

Bürokrasi engeli aşıldı, Matematik Köyü açılıyor

Bürokrasi engeli aşıldı, Matematik Köyü açılıyor  İZMİR’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nde...

A+A-

Bürokrasi engeli aşıldı, Matematik Köyü açılıyor Bürokrasi engeli aşıldı, Matematik Köyü açılıyor
 
İZMİR’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nde Nesin Vakfı’na ait arazide yaptırılan, ancak inşaat ruhsatının bulunmadığı, tarımsal amaçlı elektrik enerjisinin kaçak olarak çekildiği ve izinsiz öğretim kurumu açıldığı gerekçeleriyle geçen yaz yasal işlem başlatılan Matematik Köyü, nihayet hayata geçiyor.

1.5 ay içinde yapı ruhsatı tamamen alınacak olan Prof. Dr. Ali Nesin yönetimindeki Matematik Köyü’nün 2 Haziran’da yurtiçinden ve dışından gelecek matematikçilere, 7 Haziran’da basına, 16 Haziran’da ise tam teşekküllü olarak eğitime açılacağı bildirildi.

KÖYÜMÜZ DERSHANE DEĞİL

Nesin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin, babası Aziz Nesin’in vasiyetini 12 yıl sonra yerine getirdiklerini belirterek, “İnşaatımız tamamlandı. Köyümüz Türkiye’den ve dünyadan matematikçilerin ki, bunlar arasında üniversite öğrencileri kadar hocalar, profesörler, araştırmacılar, lise hocaları da olacak, sakin bir ortamda bir araya gelerek, sadece matematiğe yoğunlaşacakları bir tür kamp. Matematik Köyümüz bir dershane değil. ‘Bizim oğlanın matematiği zayıf, gelsin çalışsın amcası’ yeri de değildir. Matematik Köyü’nün köylüleri, öncelikle matematikçilerdir, bir de yarının matematikçileridir. Ama matematiği ciddiye alan ve bu konuda kafa yoran herkese de, yediden yetmişe, kapımız açık’’dedi.

AKŞAM - 23 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.