Bursa'da 2 Temmuz anması

Bursa'da 2 Temmuz anması

Bursa'da 2 Temmuz anması!Bursa’da son yılların en kitlesel ve en coşkulu 2 Temmuz anması bugün gerçekleşti. Saat 18:00’de Setbaşı Mahfel Kafe önünde...

A+A-

Bursa'da 2 Temmuz anması!Bursa'da 2 Temmuz anması!

Bursa’da son yılların en kitlesel ve en coşkulu 2 Temmuz anması bugün gerçekleşti. Saat 18:00’de Setbaşı Mahfel Kafe önünde toplanmaya başlayan kitlenin sayısı bir süre sonra bine ulaştı. Yürüyüş başladığında ise sayı 2000’i aşıyordu. En önde “2 Temmuz 1993 Sivas-Madımak Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız! Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şubesi” pankartı ve arkasında Sivas’da katledilenlerin resimleri ile yürüyüş başladı. Yolun tek şeridi trafiğe kapatıldı. Yürüyen kitleye dışarıdan da yoğun katılım oldu. Yürüyüş sırasında atılan “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek!”, ”Sivas’ı unutma unutturma!” sloganlarına yol boyundaki halk da eşlik etti.

Kent Müzesinin önüne gelindiğinde kitledeki coşku devam ediyordu. Daha sonra etkinlik programına başlandı. Program Sivas katliamını anlatan kısa bir konuşmayla devam etti. Sivas’ta katledilenlerin isimleri tek tek okunarak coşkulu bir şekilde “burada!” denildi. Saygı duruşunun ardından Tertip Komitesi adına Bursa PSAKD Başkanı Davut Türkoğlu bir konuşma yaptı.

Türkoğlu konuşmasında kısaca şunları söyledi:  “2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak katliamında yitirdiğimiz canlar, ülkemizde emperyalizme, faşizme ve gericiliğe karşı mücadelede aydınlık geleceğimizin temsilcileridir. Bizler bu katliamın tarihi bir arka planının olduğunu, katliamı gerçekleştiren güçlerin planlı programlı davrandıklarını biliyoruz. Katliam planı demokrasiyi, eşitliği ve özgürlüğü düşman belirleyen toplumsal, inançsal ve kültürel farklılıkları yok sayıp, tek tip yurttaş yaratmaya çalışan egemen zihniyetin ürünüdür.”

Daha sonra semah gösterimi yapıldı. Şiir dinletisinin ardından program sona erdi.

Etkinlik boyunca “Sivasın hesabı sorulacak!”, “Sivası unutma unutturma!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek!”, “Sivas’ı yakanlar memleketi satanlar!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Dün Maraş’ta bugün Sivas’ta, kurtuluş faşizme karşı savaşta!”, “Sivası unutmak ihanettir!” sloganlar atıldı.

Kızıl Bayrak / Bursa - 02 Temmuz 2008

SİVAS OLAYLARI BURSA'DA SEMAHLA ANILDI

Sivas Madımak katliamının 15. yıldönümü Bursa'da semah ve türkülerle anıldı. Pir Sultan Abdal Derneği Bursa Şubesi'nin düzenlediği anma etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mahfel'de toplanan onlarca kişilik grup, buradan ellerinde Sivas olaylarında ölen kişilerin resimleri ile birlikte sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyerek Atatürk anıtı önüne kadar gelen grup, Kent Müzesi önünde bulunan açık hava tiyatrosunda toplanıp sloganlarla Sivas olaylarını kınadı.

Yapılan saygı duruşu ve basın açıklamasının ardından türküler eşliğinde Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri tarafından semah gösterisi sunuldu. Ayrıca olaylarda ölenlerin isimleri birer birer okunurken, alanda bulunanlar ise hep bir ağızdan 'burada' diye bağırdı.

Basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Derneği Bursa İl Başkanı Davut Türkoğlu, Sivas olaylarını unutmadıklarını belirterek, olaylara karışanların gerekli cezayı almadıklarını savundu. Daha sonra yapılan şiir dinletisi ve türküler eşliğinde grup olaysız bir şekilde dağıldı.

2 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.