Büyük Alevi Mitingi hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor

Büyük Alevi Mitingi hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor

Büyük Alevi Mitingi hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor8 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak miting yaklaşırken çalışmalar...

A+A-

Büyük Alevi Mitingi hazırlıkları sürüyorBüyük Alevi Mitingi hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor

8 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak miting yaklaşırken çalışmalar da hız kazandı. Mitinge hazırlık çalışmaları kapsamında İstanbul'un çeşitli bölgelerinde toplantılar yapılıyor. Bu toplantılarda geçen yıl Ankara'da gerçekletirilen 9 Kasım mitingi ile Alevilerin taleplerini kamuoyuna duyurmayı başardığı ancak Alevilerin kararlılığı açısından 8 Kasım'da yapılacak mitinge katılımın önemli olduğu vurgulanıyor. Bölge toplantılarına Alevi derneklerinin yanı sıra yöre dernekleri ve demokratik kitle örgütleri katılıyor.
 
Miting hazırlık çalışmaları kapsamında Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar da ziyaret ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde KESK'i ziyaret eden ABF Heyeti, arkasından Halkevleri, TMMOB, TTB, Genel-İş Sendikası, Divriği Vakfı ve Kültür Derneği, Kars Demokratik Dernekler Federasyonu'nu ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında önümüzdeki günlerde Eğitim Sen Genel Merkezi ve çeşitli siyasi partiler ile görüşmeler yapılacak.

Diğer yandan Mitinge destek ve aktif katılım açıklamaları da birbirini izliyor. Önümüzdeki günlerde çok sayıda aydın, yazar ve sanatçının da ortak bir açıklama yaparak ABF'nin Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurtaşlık hakkı için Kadıköy'de yapacağı mitingi desteklediklerini ve mitinge katılım sağlayacaklarını kamuoyuna deklere edecekleri ifade ediliyor.

Bu arada önümüzdeki bir kaç gün içinde mitingin tanıtım ve duyurusu amacıyla radyo ve Tv'lerde fragmanlar yayınlanacak.

KAYNAK : Alevihaber.com - 28 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.