Büyük Alevi Mitingi'ne Hükümetten ilk değerlendirme

Büyük Alevi Mitingi'ne Hükümetten ilk değerlendirme

'1400 yıllık sorun üzerinde 6 aydır çalışıyoruz'Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Bektaşi Fedarasyonu öncülüğünde...

A+A-

'1400 yıllık sorun üzerinde 6 aydır çalışıyoruz''1400 yıllık sorun üzerinde 6 aydır çalışıyoruz'

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Bektaşi Fedarasyonu öncülüğünde Kadıköy'de düzenlenen miting için sloganvari taleplerin çözüme katkı sağlamayacağını söyledi. Çelik, "hükümet bizi oyalıyor" eleştirilerine ise "Bin 400 yıllık sorun üzerinde 6 aydır çalışıyoruz bu uzun değil" değerlendirmesini yaptı.

ANKARA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde pazar günü Kadıköy'de yapılan "Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı" mitingini değerlendirdi.

Çelik, "Alevilerin, sosyal kesimlerin miting düzenlemesinden rahatsız olmayız. Bu ortamlar istirham ediyorum bizim düzeyli giden, tüm siyasi polemiklerden uzak, bilimsel bir yapıda devam eden çalıştaylarımıza malzeme yapılmasın. Biz ciddi bir çalışma yapıyoruz. Samimi bir şekilde yol haritasını gerçekleştirme arzusundayız. Miting yapanlar gösteri yapanlar hepsi saygıdeğerdir. Çalıştaylar geç kaldı gibi bir ithamı hak etmiyoruz. Bu meselelerin üzerine sloganvari gitmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Çelik, Cemevlerinin ibadethane sayılması, din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması gibi taleplere verilecek yanıtların 7. Çalıştay sonrasında netleşeceğini söyledi. Çelik, "Hükümet bizi oyalıyor" eleştirilerini de haksız buldu.

Çelik, "6-7 Aylık bir süreç içerisinde bu kadar önemli bir konu, önemli diyorum çünkü 1400 yıllık ihtilafları içeren bir konuyu siz 6-7 ay içinde çalıştaylarla derleyip topluyorsunuz. Tüm kesimlerin kanaatlerini alıyorsunuz yol haritası çiziyorsunuz. Geç kaldı neden bitmiyor değerledirmeleri haksızlık olur" şeklinde konuştu.

Hükümet, Alevi açılımı ile ilgili 5. Çalıştayı İstanbul'da 11 Kasım'da medyadan 39 ismin katılımı ile gerçekleştirecek.

NTV - 9 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.