Büyük mitinge 38 örgütten destek sözü

Büyük mitinge 38 örgütten destek sözü

Büyük mitinge 38 örgütten destek sözü     KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, KESK, TMMOB ve TTB çağrıcılığında...

A+A-

Büyük mitinge 38 örgütten destek sözüBüyük mitinge 38 örgütten destek sözü   
 
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, KESK, TMMOB ve TTB çağrıcılığında 3 Kasım'da Ankara'da yapılacak "Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye" mitingine katılacağını bildiren kurum, kuruluş ve parti isimlerini açıkladı. Tombul, "Söz konusu isimler bize şu ana kadar bildirimde bulunan isimlerdir, miting gününe kadar katılımın daha da aratacağını düşünüyoruz" dedi.

Katılımcı örgütlerin başkanlarıyla birlikte İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Tombul, "Türkiye önemli bir tarihsel eşikten geçmektedir. Bu tarihsel eşiğin sonunda aydınlık ve umut dolu bir geleceğe uzanmak için, toplumun örgütlü kesimlerinin özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye talebini en güçlü biçimiyle seslendirmeleri hayati bir önemdedir" diye konuştu.

MİTİNGE KATILACAK ÖRGÜTLER

Tombul, mitinge katılacağını bildiren örgütleri şöyle sıraladı: Türk Eczacılar Birliği, ASMMMO, Deri İş, Hava İş, Liman İş, Petrol İş, TÜMTİS, Türkiye Yazarlar Sendikası, Alevi Bektaşi Federasyonu, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Devrimci 78'liler Federasyonu, Türkiye Barış Meclisi, Ankara Kadın Platformu, Antikapitalist, Halkevleri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Eğitim ve Kültür Vakfı, 68'liler Birliği Vakfı, İnsan Hakları Derneği, Eğitimciler Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Öğrenci Velileri Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Ankara Tunceliler Derneği, Kaos GL, DTP, EMEP, HAK-PAR, ÖDP, SDP, SHP, TKP, Emek Gençliği, Geleceğimizi İstiyoruz Gençlik Girişimi, Öğrenci Kolektifleri, SBF Öğrenci Derneği, Umut Kooperatifi Öğrenci Muhalefeti, 78'liler Türkiye Girişimi.

'3 KASIM'DA OPERASYONA DUR DE!'

Öte yandan, söz konusu mitinge katılacağını açıklayan kuruluşlar arasına Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi ve Küresel Eylem Grubu da katıldı. DurDe adına BirGün'e açıklama yapan Cengiz Algan, "3 Kasım Ankara mitingi, demokrasi, özgürlük ve barış yanlılarının sesini duyuracağı önemli bir gün olanak. 3 Kasım'da ne kadar kalabalık olursak, ırkçılığa, şovenizme, savaş çığırtkanlığına o kadar güçlü bir yanıt vermiş olacağız. Biz DurDe olarak herkesi söz konusu mitinge katılmaya, sınır ötesi operasyona 'dur' demeye davet ediyoruz" dedi.

'BARIŞI SAVUNMAK ZORUNDAYIZ'

Küresel Eylem Grubu sözcülerinden Volkan Akyıldırım ise, "Türkiye yeni bir anayasayı tartışırken tezkere geldi. Demokratikleşme rafa kaldırıldı. Sokaklar milliyetçilerin ve ırkçıların savaş çığlıklarıyla doldu. Savaşa karşı çıkmanın ve barışı savunmanın zorunluluk olduğu günler yaşıyoruz. 3 Kasım'da Ankara'da olacağız" dedi.

Akyıldırım, barış yanlısı politikalar olmadan Kürt sorununun çözülemeyeceğini ve demokrasinin gerçekleştirilemeyeceğini vurgulayarak "3 Kasım mitingi, savaş rüzgarlarına, yeni-liberalizme, ırkçılığa ve 12 Eylül Anaya-sası'na karşı ilk büyük buluşmamız olacak. 'Başka bir dünya mümkün' diyen, barış ve adalet isteyen herkesi söz konusu mitingde bir araya gelmelidir" diye konuştu.

GAZETECİLER DE YÜRÜYECEK

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay da ÇGD'nin mitingi destekleyeceğini açıklayarak, "AKP basma sansür uygulamaya çalışıyor. Gazetecileri mahkemelerde süründürüyor, TCK'nm 301'inci maddesini değiştirmiyor. TRT iktidarın sesi olan dinci, tarikatçı yayın politikasını ve kadrolaşmayı sürdürüyor. AKP iktidarının sansürcü, baskıcı zihniyetini kınamak, özgür, demokratik, eşitlikçi, tam bağımsız bir Türkiye talebini dile getirmek için mitingdeki yerimizi alacağız" dedi.

HİPODROM'DA TOPLANILACAK

Otobüs ve trenlerle Ankara'ya gelecek olan miting katılımcıları saat 10.00'da Hipodrom alanında toplanacak. Saat 10.30'da yürüyüşe geçilecek ve tüm kortejin Sıhhiye Meydanı'na ulaşmasının ardından saat 13.00'de miting başlayacak.

Özlem Zorcan - Ankara
BİRGÜN GAZETESİ - 01.11.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.