Büyükavşar'da tek kamu kurumu kaldı: Jandarma Karakolu

Büyükavşar'da tek kamu kurumu kaldı: Jandarma Karakolu

Büyükavşar'da tek kamu kurumu kaldı: Jandarma KarakoluKırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar beldesinde yıllardır...

A+A-

Büyükavşar'da tek kamu kurumu kaldı: Jandarma KarakoluBüyükavşar'da tek kamu kurumu kaldı: Jandarma Karakolu

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar beldesinde yıllardır hizmet veren Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO), Lise, Sağlık Ocağı ve PTT kapatıldı. Kasabada tek kamu hizmeti veren kurum olarak Delice İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı olarak hizmet veren Büyükavşar Jandarma Karakolu kaldı.

Büyükavşar Beldesindeki kamu hizmet binalarının kapatılması sadece Büyükavşar'ı değil çevredeki Elmalı, Meşeyayla, İmirli, Küçükavşar, Kocabaş gibi Alevi köylerini de olumsuz etkiledi. Çünkü bu köylerde Sağlık, Eğitim ve PTT Hizmetlerinden mahrum kaldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise "Ortada bir yanlış anlaşılma var" "Bunlar sorun değil" dedi. Büyükavşar Beldesinde Kapatılan Kamu Binaları İle İlgili Vali Güner'in Açıklamaları şöyle:

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar beldesinde kapatılan hizmet binalarıyla ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, "Bunlar sorun değil" dedi.

Delice ilçesine bağlı Büyükavşar beldesinde yıllardır hizmet veren Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO), lise, sağlık ocağı ve PTT kapanması ile ilgili olarak bazı gazetelerde çıkan haberler üzerine Vali Hakan Yusuf Güner, tüm birim müdürleri ile makamında toplantı yaptı.

Büyükavşar'da tek kamu kurumu kaldı: Jandarma Karakolu

Büyükavşar Belediye Başkanı Mahmut Ayazgün ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantı sonrasında açıklamada bulunan Vali Güner, iddiaların yanlış anlaşılmadan kaynaklığını ifade etti. Vali Güner, beldede ufak tefek eksiklikler olduğunu, bu eksikliklerin en geç 1 ay içerisinde giderileceğini söyledi. Zaman zaman ilçe toplantıları yaptıklarını ve bu toplantılara belediye başkanları, daire müdürleri, köy muhtarları ve birim müdürlerini çağırdıklarını anlatan Güner, "Varsa sorunları çözüyor ve çözmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bazen haiz olarak her bölgede, her yörede olduğu gibi ufak tefek sorunlar olabiliyor. Bu çerçevede kaymakam beyle belediye başkanı burada. Sorunlarını bize ilettiler. Elmalı yolunun stabilizesi ile ilgili olarak sorun olduğunu ilettiler. Allah izin verirse bu yolun stabilizesini önümüzdeki hafta yapacağız. Ayrıca beldedeki PTT'nin şubeden acenteliğe dönüşmesi ile birlikte acenteliği devralan kişiden kaynaklanan bir sıkıntı oluşmuş. İlerleyen zamanlarda PTT acenteliğini tekrar belde halkının hizmetine açacağız. Büyükavşar sağlık ocağındaki ebe ve hemşirelerde aile hekimliğine geçtiğimiz için sağlık müdiremiz tekrar ebe ve hemşire temin edileceğini söyledi. Milli eğitimle ilgili olarak, beldede nüfusun azalması ile milli eğitim bakanlığının onayı ile buradaki okul kapanmış. Bunların dışında bir sorun yok. Yani vatandaşlarımızın bazı sıkıntıları oluyor ve doğal olarak belediye başkanımızı ve meclis üyelerini sıkıştırıyorlar. Onlarda sorunları kaymakamlıklara ve bizlere iletiyor. İnşallah bu sıkıntılar 1 ay içerisinde çözülmüş olacak. Bunlar ufak tefek aşılacak şeyler. Bunlar sorun değil" şeklinde konuştu.

Büyükavşar Belediye Başkanı Mahmut Ayazgün, Vali Güner'e teşekkür ederek, "Sayın Valimizin açıklamaları doğru. Kendi sorunların çözümü aşamasında biz söz verdi. Gerekli talimatları verdi" dedi.

Büyükavşar'da tek kamu kurumu kaldı: Jandarma Karakolu

Haberde yer alan, "Nüfusunun büyük kısmını Alevi vatandaşların oluşturduğu Kırıkkale'nin Büyükavşar beldesine devletin verdiği hizmetler bir bir geri çekildi. CHP'nin belde belediyesini kazanması ve referandumdaki 'hayır' oyunun ardından AK Parti beldeyi cezalandırmaya başladı" kısmına ise Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir cevap verdi.

Demir, "Bahsedilen konuları ilimizin idarecileri ile görüştüm. Eksiklikler giderileceğini öğrendim. Ancak bu konuları gündeme getiren basının kendi düşüncesi. Kendi mantıklarına göre, kendilerine oy çıkmayan yere hizmet götürmeme bir mantıkları olduğu için Ak Partimizi de öyle sanıyorlar. Bunu şöyle bir örnekle süsleyebiliriz. Gözleri görmeyen iki kişi dolma yiyorlarmış. Biri diğerine diyormuş, Yav sen dolmayı çift yiyorsun. Diğeri, nerden biliyorsun? Ben çift yiyorum senin de çift yediğini sanıyorum demiş. Çünkü onlar kendilerine oy vermeyen yerlere hizmet götürmedikleri için Ak Parti'yi de öyle sanıyorlar. Ama Ak Parti Türkiye'nin partisi, her kesime oy versin vermesin, herkese aynı eşitlikte hizmeti götüren bir partidir. Bunun kamuoyu tarafından özelikle böyle bilinmesini rica ederim" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Bülent Uslu ise sorunları Vali Hakan Yusuf Güner'in CHP'li Belediye Başkanı Mahmut Ayazgün ile görüştüğünü, Vali Güner'in sorunlarla yakından ilgilendiğini belirterek teşekkür etti.

Alevi Haber – Medya - 22 Şubat 2011

İLGİLİ HABERLER :

"Hayır" diyen Alevi köyünü devlet terk etti

Alevi beldesine tecrit mi uygulanıyor?

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.