Çağdaş Gemik'de kaza sonucu ölmüş!

Çağdaş Gemik'de kaza sonucu ölmüş!

Çağdaş Gemik'de kaza sonucu ölmüş!Antalya Vali yardımcısı polis tarafından ensesinden vurularak öldürülen Çağdaş...

A+A-

Çağdaş Gemik'de kaza sonucu ölmüş!Çağdaş Gemik'de kaza sonucu ölmüş!

Antalya Vali yardımcısı polis tarafından ensesinden vurularak öldürülen Çağdaş Gemik için soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı’na Gemik’in kaza sonucu öldüğünü belirten bir yazı yazdı.

soL (HABER MERKEZİ) Antalya’da "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından açılan ateş sonucu ensesinden vurulan ve hayatını kaybeden Çağdaş Gemik’in davasına Antalya Valiliği gönderdiği yazı ile müdahale etti.

Antalya İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı olan Vali Yardımcısı Mehmet Seyman soruşturmayı yürüten Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gizli ibaresi ile gönderdiği yazı da polis memurları M.E. ile A.Ü’nün Çağdaş Gemik ve Halil Keşifçi’ye dur ikazında bulunduğu, Gemik ve Keşifçi’nin ise bu ikaza uymayarak kaçtığını belirtti. Vali yardımcısı Sayman yazısında olayı şöyle anlattı: “Açılan ateş sonucu motosikletin arkasında oturan Halil Keşifçi motosikletten atlamak suretiyle indiği, motosiklet sürücüsü Çağdaş Gemik’in ise motosiklet üzerinde kaçarken boynundan yaralanarak olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılmıştır” 

“Vali yardımcısı yargıyı etkilemeye çalışıyor”

Valiliğin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği yazını ardından Çağdaş Gemik Ailesi vekili Avukat Münip Ermiş “Antalya Valiliği Çağdaş Gemik cinayeti soruşturmasını etkilemeye çalışmaktan vazgeçmelidir” başlıklı bir açıklama yaptı.

Avukat Ermiş açılamasında “Mağdur taraf olarak başından beri Antalya Valiliği ve Emniyetinin bu soruşturmayı etkilemeye yönelik davranışlarından büyük bir kaygı duyduğumuz defalarca kamuoyuna duyurulmuştur” diye belirtti.

Valiliğin, savcılığa bir yazı göndererek görüş beyan etmesi ve soruşturma hakkında bilgi istemesi gibi bir hakkının olmadığını belirten Ermiş, “Zanlı polis memuru, kaza sonucu öldürmeden değil kasten adam öldürme suçundan yani cinayetten tutuklanmıştır” dedi. 

Ermiş Vali yardımcısının Hiçbir yetki ve göreviniz olmadığı halde, Cumhuriyet Savcılığına yazdığı bu yazı ile Türk Ceza Kanunu'nun 277 maddesi ile yaptırım altına alınan ve iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası öngörülen “Yargı Görevini Yapanı Etkileme” suçunu işlediğini ifade etti. 

SOL.ORG.TR - 4 Aralık 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.