Çalışlar ve Altan'a iftar şoku

Çalışlar ve Altan'a iftar şoku

Çalışlar ve Altan'a iftar şokuSuriye'den Türkiye'ye dönmek isteyen yazarlar, 'iftar saati'ne takıldı. Öncüpınar...

A+A-

Çalışlar ve Altan'a iftar şokuÇalışlar ve Altan'a iftar şoku

Suriye'den Türkiye'ye dönmek isteyen yazarlar, 'iftar saati'ne takıldı.

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçmek isteyen gazeteciler, gümrük memurlarından "Şu anda işlemlerinizi yapamayız, iftardayız" yanıtını aldılar. İşte CUMHURİYET GAZETESİ'nin manşetten duyurduğu o haber:

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) davetlisi olarak Suriye'nin başkenti Şam'a giden Türk gazeteciler, yurda dönüşte "iftar saati" ne takıldılar. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen ve aralarında gazetemiz yazarı Oral Çalışlar 'ın da bulunduğu gazeteciler, Türk gümrük memuru ve polisinin "Dünyanın neresinde iftarda çalışılır? Şu anda işlemlerinizi yapamayız, iftardayız" yanıtı ile şoke oldular. Gazeteciler "Başbakanlık'ta bile iftarda kimse bulunamıyorsa sınırda da olmaz!" diyerek tepki gösterdiler.

Iraklı mültecilerle ilgili haber yapmak üzere BMMYK'nin davetlisi olarak gittikleri Suriye'den Türkiye'ye dönüşleri "iftar saatine" denk gelen gazeteciler, savaş ve olağanüstü durumlar dışında 24 saat açık olması gereken sınır kapısında işlem yaptıracak görevli bulamadı. Bu durumun nedenini soran gazetecilere verilen yanıt ise "Herkes iftara gitti" oldu.

'DÜNYA'NIN NERESİNDE İFTARDA ÇALIŞILIR'

Oral Çalışlar, Mehmet Altan , Ferai Tınç ve BMMYK'nin Türkiye'deki temsilcilerinden oluşan grubun yaşadıklarını gazetemiz yazarlarından Çalışlar şöyle anlattı: "Şam gezisinden karayoluyla dönerken Kilis'in sınır kapısı Öncüpınar'da iftar saatine denk geldik. Yolda yaşadığımız çeşitli sorunlar yüzünden bir an önce uçağa yetişmemiz gerekiyordu.

Saat 20.00'de kalkacak uçağa yetişmek için önce Suriye Sınır Kapısı'na girdik, iftar orada başladı, çok sıkıntı çekmeden 20 dakikada geçtik, Türkiye sınır kapısına geldiğimizde ise görevli gümrük memuru 'Çalışanların iftarda olduğunu' söyleyerek beklememizi istedi. Israrımız üzerine kapıyı açtı.

Kapıdan girdiğimizde ise pasaportlarımızı alıp kontrol edecek bir tek polis memuru yoktu. Uçağı kaçırma endişesiyle onların iftarlarını açtığı binaya gittik, bir an önce dönüp işlemlerimizi yapmaları gerektiğini söyledik. İftarımızı açıp geliyoruz dediler. Yine de 15 dakikalık bir bekleme sabrımızı taşırdı, uçağı kaçıracaktık.

Tepki göstermemiz üzerine görevli polis memurlarından birisi 'Dünyanın neresinde iftarda çalışılır' şeklinde bir yanıt verdi. Biz de kendisine bir devlet görevlisi olduğunu, iftar sırasında sınırı kapatmak gibi bir yetkisi bulunmadığını hatırlattık. Ardından işlemlerimiz yapıldı, havaalanına ucu ucuna yetiştik."

04.10.2007

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.