Çalıştay neticesinde yol haritası çıkacak

Çalıştay neticesinde yol haritası çıkacak

Çalıştay neticesinde yol haritası çıkacakDevlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi çalıştayları neticesinde yol haritası çıkacağını,...

A+A-

Çalıştay neticesinde yol haritası çıkacakÇalıştay neticesinde yol haritası çıkacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi çalıştayları neticesinde yol haritası çıkacağını, çok hassas, bin 400 yıllık geçmişi olan bir konunun rastgele ele alınmasını doğru bulmadığını kaydetti.

Başbakanlık Merkez Teşkilatı, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği ve TİKA bütçeleri Plan ve Bütçe Komisyonununda kabul edildi. Soruları yanıtlayan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanununun önemli maddelerinin 1979 yılında Anayasa Mahkemesince iptal edildiğini, iptal sonucunda ciddi sıkıntılar yaşanageldiğini belirterek, ''30 yıldır beklenen bu yasal düzenleme Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Önümüzdeki haftalarda huzurlarınıza gelecek'' diye konuştu. Çelik, ''Demokratik Açılım'' çerçevesinde Alevi Çalıştaylarının 4'üncüsünün tamamlandığını, 11 Kasım'da 5'incisinin gerçekleştirileceğini, bu yıl içinde 7. çalıştayla Alevi Çalıştaylarını sonuçlandırmış olacaklarını kaydetti.

Çelik, ''Bu çalıştaylar neticesinde bir yol haritası çıkacak. O yol haritasını da kamuoyu ve ilgililerle paylaşacağız. Çok hassas, bin 400 yıllık geçmişi olan bir konunun rastgele, yüzeysel veya bir boyutuyla ele alınmasını doğru bulmuyorum. Samimi, ciddi bir şekilde çalışma yürütülüyor. Neticesinde çok sağlıklı olacağı inancındayım'' dedi.

Çelik, CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin'in ''GDO'lu ürünler kesinlikle doğal değil. Sayın Başbakan Diyanetten ve ulemadan görüş aldı mı'' şeklindeki sorusunu yanıtlarken de Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı ürünler (GDO) konusunda Din İşleri Yüksek Kuruluna soru sorulabileceğini, gerekli fetvanın alınabileceğini kaydetti. Daha sonra oylanan Başbakanlık Merkez Teşkilatı, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği ve TİKA bütçeleri kabul edildi.

Stargundem - AA - 04 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.