Çalıştay Yapmak Utanmazlıktır!

Çalıştay Yapmak Utanmazlıktır!

Çalıştay Yapmak Utanmazlıktır!ENVER AYSEVER / Birgun.net     Aleviler efendi insanlar. Osmanlı zulmünden azıcık sıyrılıp, rahat...

A+A-

Çalıştay Yapmak Utanmazlıktır!Çalıştay Yapmak Utanmazlıktır!

ENVER AYSEVER / Birgun.net
   
Aleviler efendi insanlar. Osmanlı zulmünden azıcık sıyrılıp, rahat bir soluk aldıkları için yıllardır minnettardırlar genç TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ne…

Sanmayın ki bu yapı onları ödüllendirmiş, hak ettikleri eşit, demokratik yurttaş olma olanakları sunmuştur. Bırakın eşit bir yaşama geçmelerini; ÇORUM’da, MARAŞ’ta, SİVAS’ta katledilmişler de, isyan etmemişlerdir. Kimileri onları arka bahçesi olarak görüp göz ardı etmiştir, kimileri tarihsel hırslarıyla, kinleriyle yok saymıştır...

Şimdilerde dillerden düşmeyen ‘İNSAN HAKLARI’, ‘TAM DEMOKRATİK TÜRKİYE’ yalanına da gönüllü olarak kanmaktadır milyonlarca insan. İnanmak istemektedirler; gönülden sevdikleri vatanlarında özgür yaşamak, inançlarının gereğini diledikleri gibi yerine getirmek istemektedirler. Sanmayın ki istedikleri kimileri gibi büyük bir kudret, hanlar hamamlar, iktidar ortaklığı falan… Üç masum istek bile gerçekleşmez bir türlü…

ALLAHINIZDAN KORKUN!

Gelmiş  geçmiş tüm iktidarlar Alevilere söz verir, ama tutmaz. ZORUNLU DİN DERSLERİ BİR TÜRLÜ KALKMAZ, CEMEVLERİ ASLA İBADETHANE SAYILMAZ, herkese yetişen devlet BİR TÜRLÜ MADIMAK’I KAMULAŞTIRIP MÜZE YAPMAZ! Niçin?

Laiklik telaşındakiler bilir ki ALEVİ TOPLUMU bundan ödün vermez, geri adım atmaz. İnançları gereği hoşgörülü, çoğulcu yapısı olan bu insanlar, yaşam biçimleri gereği LAİKLİK ilkesine uygun davranırlar. Bir anlamda LAİK düzenin sigortasıdırlar!

Dinci- Milliyetçi sağ iktidarlar CEMEVLERİNİ ASLA kutsal bir mekan olarak görmezler. Alevi İNANCINI BİR KÜLTÜREL VARLIK olarak sunarlar. Kafalarındaki makbul yurttaş Hanefi-Türk’tür. Alevi bu tanıma uymaz. Osmanlı’nın saldırgan mirasına sahip çıkarlar. Bu yüzdendir ki ALEVİ çocuklarına kendi din anlayışlarını zorunlu derslerde dayatırlar. Resmi tarihin yalan, yanlış öğretisini bir zulüm olarak yaşamın her alanında önlerine koyarlar. YAVUZ SULTAN SELİM’i yükseliş devrinin efsane padişahı olarak sunmaktan çekinmezler…

MADIMAK orada dursun isterler. Ne orayı kamulaştırmaya devletin gücü yeter(!), ne de siyasetin. Esasen bu yangın yeri orada durdukça BAKIN AKLINIZI BAŞINIZA ALIN SONUNUZ BÖYLE OLUR demeye getirirler. Canını yangına verenlerden, ailelerinden, onların aydınlık eserlerinden çekinmezler. Yetmez, KATİLLERİN AVUKATLIĞINA SOYUNURLAR… ALLAHTAN KORKMAZLAR!

ÇALIŞTAYIN UTANMAZLARI!

Her yerde temel haklardan söz eden AKP, neden, niçin bilinmez ALEVİ ÇALIŞTAYI adlı bir güldürüyü sahnelemeye başladı. Ben olsam katılmazdım, yine de umutsuz da olsa ALEVİLER BU GİRİŞİME EL VERDİLER! İlk toplantıda türlü dertler dillendi ve çözüm önerileri ortaya kondu. Esasen bu anlamsız çalıştayın ALEVİLİĞİ VE ONLARIN HAKLARINI SORGULAMAYA NE HAKKI VAR ANLAMADIK!

İkinci oturum akademisyenlerle yapıldı sözde! Çalıştay başlar başlamaz ESKİ ÜLKÜCÜ; YENİ CEMAATÇİ MÜMTAZER TÜRKÖNE hakaretler yağdırdı. Alevileri darbecilikle, cuntacılıkla suçladı. Asla iktidar olamayacakları için bu yola gittiklerini söyledi. HANİ DEMOKRATİK DÜZENDİ BURASI, SEN ALEVİLERİN İKTİDAR OLASILIĞINI NASIL HESAP ETTİN?

Sonra çark etti. Kimi dostları da öyle bir şey demedi diye açıklama yaptılar. YALAN! Tüm bunlar sadece TÜRKÖNE tarafından değil, İslamcı  bütün akademisyenlerce dile gelmişti. İçerde tartışma çıkmış, gerilim tırmanmıştı. Bırakın aleviler için yol almayı, bir de hakarete uğramışlardı.

Bu çalıştay niçin yapıldı acep?

TÜRBAN DEMOKRASİSİ

Uygar insan karşısındakinin sorunlarıyla empati kuran, acısını paylaşan, çözüm için dayanışma içine girendir. İmam Hatiplilere, Türbanlı genç kızlara verilen hakların milyonda biri DEVLETÇE ALEVİLERE SUNULMUŞ MUDUR?

Eğer siz Allah yolundaysanız, hadi görelim cesaretinizi, mertliğinizi… Bu zulmü bitirin… Olmaz… Milli Görüş geleneğinden gelip bunu yapamazsınız!

NE ZAMAN BAŞI BAĞLI KIZLAR, SİVAS’A GİDER VE MADIMAK MÜZE OLSUN DİYE HAYKIRIR; O ZAMAN SAMİMİYETLERİNE; DEMOKRATLIKLARINA İNANIRIZ BİZ DE!

Heyhat bu çalıştay rezaletine el vermeye devam edecek misiniz?

ENVER AYSEVER

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy91243 = 'enveraysever' + '@';

addy91243 = addy91243 + 'birgun' + '.' + 'net';

var addy_text91243 = 'enveraysever' + '@' + 'birgun' + '.' + 'net';

( '' );

91243 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


BİRGÜN - 14 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.