Çalıştay'da Madımak için üç formül

Çalıştay'da Madımak için üç formül

Çalıştay'da Madımak için üç formülAlevi Çalıştayı’ndan Madımak Oteli’nin yıkılarak yerine müze,...

A+A-

Çalıştay'da Madımak için üç formülÇalıştay'da Madımak için üç formül

Alevi Çalıştayı’ndan Madımak Oteli’nin yıkılarak yerine müze, anıt ya da park yapılması yönünde üç formül çıktı.

Kızılcahamam’da önceki gün başlayan Alevi açılımına ilişkin yedinci çalıştayda ortaya çıkan bu üç formüle de, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in pazartesi günü Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunacağı ön raporunda yer vereceği bildirildi. 35 aydına mezar olan Sivas’taki Madımak Oteli’yle ilgili bu önerilerden hangisinin hayata geçirileceğine ise Erdoğan, kabinesinin de görüşünü alarak karar verecek. Bu akşam sona erecek çalıştayın dünkü bölümünde Madımak Oteli tartışıldı. Katılımcıların önerileri arasında şu üç formül öne çıktı:

Yıkılacak Madımak Oteli’nin yerine bir müze, anıt ya da park yapılsın. Park yapılması halinde bu parkın içine ayrıca bir anıt da dikilebilir.” Madımak Oteli’nin yıkılarak yerine park yapılması fikrinin mimarı sanatçı Arif Sağ, bu parkın içine otelde ölen her bir aydını simgeleyecek 37 gül fidanı dikilmesini de önerdi.

Kardeşliğe hizmet edecek proje olsun

Çalıştayda katılımcılar, Madımak Oteli ile ilgili bu üç formülden hangisi benimsenirse benimsensin, bunun, Alevi olsun olmasın her görüşten Sivaslı’yı da işin içine katacak ortak bir projeyle hayata geçirilmesi görüşünde de birleştiler. Katılımcılar, “Bu mutlaka Sivas’ta kardeşliğe hizmet edecek bir proje olarak hayata geçmeli” dediler.

KAYNAK : Hürriyet - Turan YILMAZ / ANKARA - 30 Ocak 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.