Camiler MEB'e emanet

Camiler MEB'e emanet

Camiler MEB'e emanet     Milli Eğitim Bakanlığı'nm, yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Camiler...

A+A-

Camiler MEB'e emanet    Camiler MEB'e emanet   
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nm, yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Camiler Haftası'nın okullarda ayrıntılı bir şekilde kutlanması için özel bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler Haftası'nı her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutluyor; kutlamanın amacı ise özellikle tarihi ve turistik camilerin tanıtımının resmileştirilmesi olarak açıklanıyordu.

Edinilen bilgilere göre, bizzat bakanlık mahreci taşıyan genelgenin, ilköğretim okulları ile birlikte yabancı okullar dışındaki tüm lise ve dengi okullara gönderildiği vurgulandı. Söz konusu genelgede, "Milli Eğitim Bakanlığı'nm, 'Camiler Haftası' olarak Diyanet tarafından kudanan haftanın, aynı tarihlerde okullarda da kutlanması amacıyla yönerge çıkartıldığı" hatırlatıldı.

Talim Terbiye Kurulu'na, camilerin anlamları ve tarihçeleri konusunda kaynak kitap bulması ve tavsiye etmesi konusunda yazılı bir tebliğgatname gönderildiğine de vurgu yapılan genelgede, bu boşluğun tamamlanmasına kadar geçen sürede ansiklopedilerden yararlanılmasının faydalı olacağı dile getirildi.

MÜFREDATTA YOK AMA

Öte yandan, Camiler Haftası'nın kutlanması için Milli Eğitim Bakanlığı trafından yayınlanan genelgede, herhangi bir ders müfredatında olmamasına rağmen, deslerde, hafta ile ilgili anlatımlar yapılması ve ödevler verilmesi talimatının yer aldığı da vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlğı'nın, genelgedeki bu ifade ile yıllardan beri yürürlükte olan, 'Herhangi bir eğitim kurumu ya da eğitim elemanı, her ne amaçla olursa olsun, bakanlığımızca yayınlanmış ve onaylanmış ders müfredatı dışında bir uygulamada bulunamaz' şeklindeki kendi yönetmeliğine aykırı hareket etmiş olduğuna da dikkat çekildi. Genelgede, ilköğretim okulları için, Türkçe, Din Kültürü, Yurttaşlık Bilgisi ve Rehberlik, lise ve dengi okular için ise, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya ve yine Rehberlik derslerinde, 'Camiler Haftası'na ilişkin ödevler verilmesi, okul bünyesinde öğrencilerin de katılımının sağlanacağı seminerler ve münazaralar düzenlenmesi, aynı zamanda Ekim ayının ilk hafta sonunun imkanlar dahilinde camilere gezi programı düzenlenerek geçirilmesi gibi ifadelere yer veriliyor.

BOĞAÇ YÜZGÜL
17/10/2007 - BİRGÜN

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.