Camilerde haftada iki saat din dersi verilecek

Camilerde haftada iki saat din dersi verilecek

Camilerde haftada iki saat din dersi verilecek   Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşın doğru dini bilgiye ulaşabilmesi için yeni bir proje...

A+A-

Camilerde haftada iki saat din dersi verilecekCamilerde haftada iki saat din dersi verilecek 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşın doğru dini bilgiye ulaşabilmesi için yeni bir proje başlattı. Çalışmaya göre namaz aralarında halka yönelik cami dersleri verilecek. 

İl ve ilçelerdeki merkezî camilerde cuma günü dışında verilecek olan derslerde Kur'ân-ı Kerîm ve meâli ile temel dinî bilgiler okutulacak. Dersleri öncelikle müftü, müftü yardımcısı, şube müdürü, Kur'ân kursları müdürü, vaizler, Kur'ân kursu öğreticileri verecek.

 

Cuma günleri verilen vaazlara ek olarak cami derslerini de hayata geçirmek isteyen Diyanet, müftülüklere cami dersi vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Cuma günleri dışında haftanın diğer günlerinde dini bilgiler verilebileceğini belirten Diyanet, derslerde kadınların da ihmal edilmemesini istedi. Derslerin mevsim şartları, mahallî şartlar ve vatandaşların talepleri de dikkate alınarak il ve ilçe müftülerince tespit edilecek gün ve saatlerde, birer saat olarak haftada en az iki saat verilmesi talep ediliyor. Cami dersleri kadınlara, bayan din hizmetleri uzmanları ve vaizeler tarafından verilecek. Ayrıca fahrî vaizeler ile liyakatli bayan Kur'ân kursu öğreticileri de ihtiyaca göre görevlendirilecek. Cami dersleri uygulamasında müftüleri birinci derecede sorumlu tutan Diyanet, derslerin takibini başkanlık müfettişlerine yaptıracak.
 
Mükremin Albayrak / ZAMAN
02 Kasım 2007, Cuma

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.