Camiye Götürülen Öğrenciler Dosyası İşlemden Kaldırıldı

Camiye Götürülen Öğrenciler Dosyası İşlemden Kaldırıldı

Camiye Götürülen Öğrenciler Dosyası İşlemden KaldırıldıYahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü...

A+A-

Camiye Götürülen Öğrenciler Dosyası İşlemden KaldırıldıCamiye Götürülen Öğrenciler Dosyası İşlemden Kaldırıldı

Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeninin Alevi çocuklarını uygulamalı ders adı altında camilere götürmesi ve küçük kızlara türban taktırması olayı ile ilgili olarak açılan soruşturmanın iddiaların “sübut” bulunmaması nedeniyle işlemden kaldırıldığı öğrenildi.

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in Çorum Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeninin Alevi çocukları uygulamalı ders adı altında camilere götürmesi ve küçük kızlara türban taktırmasına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesini Başbakan Erdoğan adına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu cevapladı.

Konuya ilişkin Çorum Valiliğince yerel gazetelerde çıkan haberlerden sonra soruşturma başlatıldığını ancak iddiaların "sübut" bulmadığının anlaşılması üzerine dosyanın işlemden kaldırıldığını belirten Çubukçu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nin anayasa ile Milli Eğitim Temel Kanunu hükümlerine uygun olarak hazırlandığını kaydetti.

Dersin müfredatında uygulamalı eğitim olduğunu ve bu kapsamda öğrencilere eğitim verildiğinin altını çizen Çubukçu, "Dini bilgilerin yanında milli birlik ve beraberliği kazandırıcı, sevgi, saygı, kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk bağlarını güçlendirici, vatan, millet, bayrak, sancak, şehitlik, gazilik gibi milli değerleri kazandırıcı kavramların öğrencilerin zihninde yer etmesine özen gösterilmektedir" dedi.

Çubukçu, soru önergesine verdiği yanıtta AİHM'in Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile ilgili verdiği kararda bu dersin zorunluluğunu ortadan kaldırmadığını iddia ederek, "Alevilerin bu dersten muafiyet istekleri kabul görmemiştir. Ancak içerik bakımından Alevi vatandaşlarına da yer verilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu kapsamda yapılan çalıştaylar sonucunda dersin programı yeniden düzenlenmiş ve Alevilik-Bektaşilik, Caferilik ve Nusayrilik konularına da yer verilmiştir. Bunun üzerine zorunlu din dersleri ile Alevilik yok edilmemekte bilakis Alevilik öğrencilerimize bilimsel bir çerçevede doğru olarak öğretilmektedir" dedi.

KAYNAK : corumhaber.net - 02 Mart 2011

İLGİLİ HABERLER :

Öğrencilere ibadet zorlaması ile ilgili inceleme başlatıldı

Alevi öğrencilere camide uygulamalı ders

Alevi çocuklarına uygulamalı din eğitimi

'Alevi öğrencilere namaz kıldırdılar' iddiası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.