Çamuroğlu, AK Partinin Alevi açılımını anlattı

Çamuroğlu, AK Partinin Alevi açılımını anlattı

Çamuroğlu, AK Parti’nin Alevi açılımını anlattıAK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, hükümetin Alevilere karşı...

A+A-

Çamuroğlu, AK Parti’nin Alevi açılımını anlattıÇamuroğlu, AK Parti’nin Alevi açılımını anlattı

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, hükümetin Alevilere karşı yeni bir açılım hazırlığında olduğunu açıkladı; “Bu, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir” dedi.

ANKARA - NTV’nin sorularını yanıtlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi dedelerinin “din görevlisi” kadrosuna alınması da dahil iki yıl içinde Alevilere yönelik “çok olgun adımlar atılacağını” açıkladı.

“Elbette acı olaylar yaşadık 3 tane acı olay yaşadık. Ama 1000 tane de birlikte düğün yaptık” diyen Çamuroğlu, şunları söyledi:

“Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Türkiye tarihinde çok önemli bir siyasi karardır. Bu konuda bir irade ortaya koymak, bugüne kadar sayın Başbakanımızdan önce kimseye nasip olmamıştır. Diğer meseleler ise daha çok teknik meseleler birikmiş problemler var. Biz bütün hukuki yapıyı hazırlamaktan yanayız. Bu konuda hukuki ve resmi yapıyı hazırlamak isteriz. Bugünkü tarih bunun için çok erken. Yani hukukçularımızla, bürokratlarımızla, devletin her kademesiyle ve Alevi sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog içinde biz bu meseleyi ele alıp, en ideal çözümü bulmaktan yanayız. Ama önemli olan niyetin ortaya konmasıdır. Ve niyet başarının yarısıdır.”

ALEVİ DEDELERİ MUAZZAM DESTEKLİYOR

Alevi dedelerinin de bu açılıma olumlu baktığını belirten Çamuroğlu, Alevi dedelerine din görevlisi kadrosu verileceği yönündeki haberleri de doğruladı.

Çamuroğlu şöyle konuştu: “Şimdi mesela Alevi cemaatinin dini kanaat önderleri dedeleridir. Bugün herhalde 100 dede falan aradı beni. Yani bu konuda heyecan var, muazzam bir destek var. Bizim kanaat önderlerimiz bağcıyı dövmek peşinde değiller. Hepsi toplumun olumlu bir gelişmeye tanık olmasını istiyorlar. Hepsi artık bu konuda çözümler görmek istiyorlar. Dolayısıyla bazı oyuncakları elinden alınan çocuklar problem çıkarsalar da bu problem geçici bir gürültüden öteye geçmiyor.”

BAŞBAKAN İFTARA MEMNUNİYETLE KATILACAK

Çamuroğlu, Başbakan’ın da Muharrem ayında bir Alevi ailenin iftarına katılacağını belirtti; “Sayın Başbakanımız ya çok hızlı düşündü ya da çok önceden böyle bir şeyi bekliyordu, ‘memnuniyetle katılırım’ dedi” diye konuştu.

NTV - 23 Kasım 2007 Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.