Çamuroğlu Alevi Kurumlarına Saldırmaya Devam Ediyor

Çamuroğlu Alevi Kurumlarına Saldırmaya Devam Ediyor

Çamuroğlu Alevi Kurumlarına Saldırmaya Devam Ediyor: AB, Alevileri kullanıyor!    İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Aleviliğin...

A+A-

Çamuroğlu Alevi Kurumlarına Saldırmaya Devam EdiyorÇamuroğlu Alevi Kurumlarına Saldırmaya Devam Ediyor: AB, Alevileri kullanıyor! 
 
İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Aleviliğin "Sünni İslâm şemsiyesi" dışında bir inanç tarzı olduğunu öne süren Alevi derneklerinin, AB'nin dini azınlıklara verdiği milyonlarca euroluk destek fonlarından yararlanabilmek için bu tür tavırlar içerisine girebildiklerini belirterek, Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu'nun bu derneklere gösterilebilecek örneklerin başında geldiğini kaydetti.

AB YÖNLENDİRİYOR

Avrupa’da “Aleviliğin İslâm dışı olduğu” görüşünün zemin bulmasında AB’nin büyük vebali olduğunu kaydeden Çamuroğlu, “Örneğin Almanya’da kendisini İslâm içi tanımlayan bir Alevi kuruluşu eyalet meclisine gittiğinde Alman eyalet başkanının, ‘Sizin İslâmiyet’le ne ilginiz var, siz İslâm dışısınız’ diye tepki verdiğini biliyorum. Bu, yönlendirme değildir de nedir?” diye sordu.

Vakit - 16 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.