Çamuroğlu Çamur Atmaya Başladı

Çamuroğlu Çamur Atmaya Başladı

Aleviler'de rant kavgasıBazı Alevi örgütleri ile Reha Çamuroğlu arasında düello yaşanıyor.Başbakan Erdoğan ile Alevi derneklerinin...

A+A-

Çamuroğlu Çamur Atmaya BaşladıAleviler'de rant kavgası

Bazı Alevi örgütleri ile Reha Çamuroğlu arasında düello yaşanıyor.

Başbakan Erdoğan ile Alevi derneklerinin ocak ayındaki iftar buluşması öncesi Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Başbakan’ın Alevi kökenli danışmanı Reha Çamuroğlu’nu topa tuttu.

“Sözde” Alevi derneklerinin özel iftara davet edilmediğini söyleyen Çamuroğlu, “Maddi ve manevi rantları kesilecek. Oyuncaklarını ellerinden alıyoruz” diyor.

Akşam'dan Deniz Güçer'e konuşan Çamuroğlu, Avrupa Alevi Federasyonuna meydan okudu. İşte o röportajdan bazı önemli satırbaşları..

Alevilerle buluşma Ocak'ta

-Sayın Başbakan’a projelerimi anlattım. Bunun üzerine bana danışmanlık teklifinde bulundu. AKP ve Alevi cemaati arasındaki ilişkiler soğuk. Sıcaklaştırıcı bir noktadan başlayalım istedik. Alevilerin matem ayında, Sayın Başbakanımız, Alevi sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek büyük bir iftar düzenleyecek. İnsanların karışık oturmasını ve görüş alışverişinde bulunmalarını istiyoruz. 9 ile 20 Ocak arasında bir tarihte.

Sözde Alevi STK'larla işimiz yok

- Asimilasyon harekatı diye bizi eleştirenler çoktan asimile olmuşlardır. “Ali’siz Alicilik” diyenler, “Alevilik, İslam dışıdır” diyenler zaten asimile olmuştur. Almanya’da Almanca cem yapanlar, zaten Alman hükümetlerinin entegrasyon politikalarına yeterince hizmet etmektedir. Bizim bu tür sözde Alevi STK’ları ile bir işimiz yok. Davetli değiller. Aleviliği İslam içi gören, otantik haliyle yaşatmaya çalışan bütün STK’lara kucağımız, kapımız sonuna kadar açıktır. Bel kemiksiz değiliz.

Oyuncaklarını ellerinden alıyoruz

-Soyadımla uğraşıyorlar. Ayıp oluyor en azından. Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nun büyük ekonomik kaynakları vardır. Senelerce bu kaynaklar gecelere, şölenlere harcanmıştır. Çıksınlar, Alevilik konusundaki araştırmalara ne kadar bütçe ayırmışlar, burslara, doktorlara ne kadar para harcadıklarını bir açıklasınlar. Acınacak haldedirler. Bir tane araştırma metni ortaya koyamazlar. Çünkü aslında varolan problemin sürmesini ister onlar. Bunun üzerinden maddi ve manevi rant elde etmektedirler. Biz şimdi oyuncaklarını alıyoruz ellerinden, ondan telaş ediyorlar.

İNTERNETHABER - 29 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.