Çamuroğlu çark etti

Çamuroğlu çark etti

Çamuroğlu çark etti  TARAF’IN AKP’de demokratik açılıma ve Anayasa paketine karşı çıkan yirmi vekilin bildiri...

A+A-

Çamuroğlu çark etti Çamuroğlu çark etti
 
TARAF’IN AKP’de demokratik açılıma ve Anayasa paketine karşı çıkan yirmi vekilin bildiri hazırlığına ilişkin haberi Ankara’yı karıştırdı. AKP’li Reha Çamuroğlu, Taraf’taki eleştirel sözlerini Kanal 7’de kesin dille yalanladı ama sonra doğruyu söyledi: Taraf’taki beyanat birebir bana ait.

Taraf'ın AKP'de demokratik açılıma ve anayasa paketine karşı çıkan 20 vekilin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere bildiri hazırladığı şeklindeki haberi Ankara'da tartışma yarattı. Taraf'a önceki gün verdiği demeçte "Alevi açılımı nedeniyle kırgınım, kızgınım" diyen AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programına katılarak sözlerin kendisine ait olmadığını iddia etti.

Bunun üzerine dün kendisine ulaştığımız Çamuroğlu, bu kez çark etti. Taraf 'taki demecin kendisine ait olduğunu belirten Çamuroğlu, aynen şöyle dedi: "Bugün (Pazar) gazetenizde yer alan haberle ilgili muhabirinizle konuştum. Beyanatlar birebir bana aittir. Eksiği var, fazlası yok. Daha geniş açıklamalarda bulunmuştum ancak bir kısmı yer almış. Alevi açılımıyla ilgili sıkıntılarımı da dile getirmiştim.”

Bu sözleri sarf eden Çamuroğlu'nun televizyonda bunun neden tam aksini söylediğiyse anlaşılamadı.

‘Rahatsızlığımız biliniyor’

AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan da Taraf'ın haberine konu olan AKP içindeki rahatsızlığın herkesçe bilindiğini belirterek, "Söz konusu pakete dair eleştirilerimi Sayın Başbakana da daha önce iletmiştim. Ancak yirmi kişinin imzaladığı bir bildirinin varlığından haberdar değilim" dedi. Özcan Anayasa değişikliği paketi üzerinde bir uzlaşmadan yana olduğuna dair görüşlerini daha önce de defalarca dile getirdiğini belirterek, "Pakete 'evet' ya da 'hayır' diyeceğim hafta içinde netleşecek" diye konuştu.

İyimaya: 'Hayır' oyu çıkmaz

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise AKP'de pakete 'hayır' oyu verecek milletvekili olmadığını savundu. İyimaya, şöyle konuştu: "Ben AKP içerisinde hiçbir milletvekilinin 'hayır' oyu vermeyeceğinden eminim. Bu konuda partimizin en ufak tereddüdü yok."

FİKRET KARAGÖZ/ANKARA - Taraf - Istanbul - 29 Mart 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.