Çamuroğlu CHP'nin Alevi Politikasından rahatsız!

Çamuroğlu CHP'nin Alevi Politikasından rahatsız!

Çamuroğlu CHP'nin Alevi Politikasından rahatsız!CHP Aleviliği İslam dışı görenleri destekliyor  AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇAMUROĞLU’NDAN...

A+A-

Çamuroğlu CHP'nin Alevi Politikasından rahatsız!Çamuroğlu CHP'nin Alevi Politikasından rahatsız!

CHP Aleviliği İslam dışı görenleri destekliyor 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇAMUROĞLU’NDAN CHP’NİN ‘ALEVİLİK’ TUTUMUNA TEPKİ

Alevi açılımıyla ilgili bu yasama döneminde somut adım atılacağını belirten Çamuroğlu, CHP’nin tutumunu eleştirdi: Aleviliği İslam dışı görenleri teşvik ediyor.

HÜKÜMET, reform niteliğindeki Alevi açılımına hazırlanırken, AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, bu yasama döneminde somut adım atılacağını söyledi. Çamuroğlu, geçen yıl Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenledikleri Alevi iftarını bu kez İstanbul'da Muharrem ayında vereceklerini söyledi.

MAKASI AÇANLAR VAR

HÜKÜMETİN Alevi açılımının önemli isimlerinden Çamuroğlu, Kanal 24'te Ankara Masası adlı programına katıldı. CHP’nin Alevilik konusundaki politikasını eleştiren Çamuroğlu, ‘Alevilikle ilgili sorunları çözmek için adım atmak başka şey. Yeni farklar yaratmaya çalışmak başka bir şey. Ben CHP’ye sormak istiyorum. CHP gereğini yapmakta mıdır, İslam dışı gören tavır alanlara teşvik etmekte midir, bu politikasını sürdürmekte kararlı mıdır? Bu politikalarını düzenlemelerini beklerim. Bunun gereğini yerine getirmelerini beklerim. Ayrıca Hz. Ali portresinin önünde oturup ‘biz İslam dışıyız’ demek kabul edilebilir değildir. Biz ilkelerimizi belirler, buna göre davranırız. Şimdi elbette vatandaşların sorunları var. Ama abartmamak gerekiyor. Çözümleri kolay’ diye konuştu.

BU SORUN ÇÖZÜLECEK

MANİPÜLASYONLARA karşı dikkatli olmak gerektiğini belirten Çamuroğlu, şunları söyledi: "Vatandaşlar belli şekilde algılamaya şartlandırılıyor. Bu sorun çözülecektir. En olgun şekilde ele alınacaktır. Bu yasama döneminde sonuca varılacaktır." Çamuroğlu, bazı Alevi sivil toplum örgütlerinin tavrını da eleştirdi. Hükümetin cemevlerinin elektriğini suyunu karşılayacağım, dedelerin geçimini sağlayacağım açılımı karşısında taleplerden bazılarının değiştiğini ifade eden Çamuroğlu, ‘Niyetimizi açıklayıp, hazır olarak yola çıkınca ‘devletten maaş alan dedeyi kabul etmem’ dediler. Sürekli talep olarak ortaya getirilen şeyler modifiye ediliyor. CHP’nin teklifi var. Madımak Oteli Barış müzesi olsun diyor. Onlar bu öneriyi yetersiz buluyor. Utanç müzesi olsun diyorlar. Makası açmaya çalışmakla, sizin talebi karşılamaya hazır olduğunuzu gördüklerini talebi yapılamaz hale getiriyorlar.

ANKARA star - 15 Aralık 2008 Pazartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.