Çamuroğlu "dedelere maaş"ta ısrarlı

Çamuroğlu "dedelere maaş"ta ısrarlı

Çamuroğlu "dedelere maaş"ta ısrarlı‘Dedelere maaş anasının ak sütü gibi helal olur’ANKARA - AKP’nin Alevi açılımında...

A+A-

Çamuroğlu "dedelere maaş"ta ısrarlıÇamuroğlu "dedelere maaş"ta ısrarlı

‘Dedelere maaş anasının ak sütü gibi helal olur’

ANKARA - AKP’nin Alevi açılımında etkin rol üstlenen İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, devletin maaş bağlayacağı Alevi dedelerini “düşkün” ilan eden kesimlere sert tepki gösterdi. Çamuroğlu, Kanal 24 televizyonunda Alevi açılımı konusunda şu açıklamalarda bulundu:

MAAŞ HELAL OLSUN: Alevi açılımı daha görüşülmeye başlamadan, ’dedelere maaş verilecekmiş’ haberleri çıktı. Bunun üzerine bir grup, ’dedeler devletten maaş alamaz, düşkün olur’dedi. Bu vatandaşlar kim, Alevileri bunlar mı tespit edecek? Bir kısım medya bunların her dediğini, ’Aleviler şöyle diyor’diye yazıyor. Sanki biz Alevi değiliz! Osmanlı Devleti zamanında saygın ailelerin, Alevi önderlerin maaş almaları onları düşkün mü kılmıştır, bu ailelerin ataları düşkün mü? Hiçbir devlet, hiçbir vatandaşına zorla maaş vermez. Bir Alevi dedesi Türkiye Cumhuriyeti’nde maaş alırsa, anasının ak sütü gibi helal olsun. Devletin parası, vatandaşın vergisidir.

BAZILARI DEFORME EDİYOR: Cemevlerine elektrik, suyun bedava verilmesi... Siz bu niyetle ortaya çıktığınızda, ortaya konan taleplerin bir kısmı değişmeye başlamaktadır. Siz hazırsınız, biri çıkıp diyor ki, ’maaş alan dedeyi kabul etmem’. CHP’li bir milletvekilinin örneği var, Madımak kardeşlik müzesi olsun. Bu gruplara bu öneri bile kafi gelmiyor. Onlar, Madımak ’utanç müzesi’olsun. Sizin bir talebi karşılamaya hazır olduğunuz gördüğünde, talebi deforme ediyorlar, yapılamaz hale getirmek için uğraşıyorlar. AKP, MHP, CHP’nin bir mutabakata varması çok önemlidir.

ÇÖZÜME ÇOK YAKINIZ: Başbakan, beni ve İzzettin Doğan’ı davet etti. Görüşmede Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Sait Yazıcıoğlu da vardı. Yazıcıoğlu, görüşmenin sonunda İzzettin Doğan’a ’Mesele buysa biz çözüme çok yakınız’ dedi. TBMM Başkanı Köksal Toptan, bu grubun bir heyetini kabul etti. Beni orada görmek istemediler. Beni oraya Toptan davet etti. Ertesi gün ’Aleviler Çamuroğlu’nu istemedi’ denildi. Benim tahminime göre 12 milyon Alevi var. Kim temsil ediyor Alevileri? İzzettin Doğan Alevi değil mi, o beni istedi. Bu sorun çözülecektir, en olgun şekilde ele alınacaktır. Bu yasama dönemi içinde olgun sonuçlara varılacaktır. İstanbul’da Muharrem iftarı vereceğiz. Matemi, geçen sene olduğu gibi sünni kardeşlerimizle paylaşacağız.

VATAN - 15 Aralık 2008 Pazartesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.