Çamuroğlu : Şaklabanlığı bıraksınlar

Çamuroğlu : Şaklabanlığı bıraksınlar

AKP'Lİ ÇAMUROĞLU'NDAN AĞIR YANIT:'Şaklabanlığı bıraksınlar'Çamuroğlu, iftara katılmayanlar için, "Toplum,...

A+A-

Çamuroğlu : Şaklabanlığı bıraksınlarAKP'Lİ ÇAMUROĞLU'NDAN AĞIR YANIT:

'Şaklabanlığı bıraksınlar'

Çamuroğlu, iftara katılmayanlar için, "Toplum, demokrasi düşmanları" dedi. AKP'li Yiğit de "Bir gelenek başlatıyoruz" diye tartışmalı ifade kullandı

Aleviler ile Başbakan Erdoğan'ı iftar yemeğinde bir araya getirme projesini ortaya atan AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, girişimi samimiyetsiz bulan Alevi örgütleri için ağır ifadeler kullandı.

Yemeğe çağrılmayan örgütlerin AKP'ye tepki gösterdiğini öne süren Çamuroğlu, "Şiddetli muhalefet dalgasıyla karşı karşıyayız. Neye muhalefet ettiklerini biliyorlar mı? Garip memleket, dövüş var deyince binlerce insan geliyor. Barış var deyince aynı durum yok" dedi.

İftara katılmayan dernekleri yapıcı olmaya çağıran Çamuroğlu, "İlk açıkladığımız günden itibaren hakarete uğradık. 'Davet edilmedik' diye üzülüyorlar. Bu tür şaklabanlıkları bıraksınlar. Kapalı toplumları açmazsanız, bireyleri hapsederseniz. Kapalı toplumları açarsanız, bireyleri çözeriz" diye konuştu.

Davetiye gösterdiler

"5 yıldızlı iftar" eleştirilerine karşı çıkan Çamuroğlu, gelenekler uyarınca masada et ürünü olmayacağını belirterek, "Beş yıldızlı otel diye gerçekler çarptırılmasın. Suyun, bıçağın bulunmadığı sofrada iftar olacak. Muharrem ayında oruç gereği bıçağa el sürmeyiz, tıraş da olmadım" dedi.

"Toplum, demokrasi düşmanları" gibi ifadeler de kullanan Çamuroğlu, Taraf gazetesinde dün yayımlanan demecinde de "Başbakan, sadece Kerbela şehitlerine Fatiha okusa dahi bu bir ilk olur" dedi.

PSAKD'nin basın toplantısında bir araya gelen Aleviler, Çamuroğlu'nun "Davet edilmedik diye üzülüyorlar" iddiasını yalanladılar ve kameralar önünde AKP'nin yemek davetiyesini gösterdiler.

AKP'nin Alevi kökenli milletvekili İbrahim Yiğit de iftara, "Aleviliği İslam dışı gören gruplar"ın karşı çıktığını belirtti. Yiğit, "Önemli olan çoğunluğun görüşü" dedi. "Alevilerde toplu iftar yapılmaması diye bir şey yok. Bugüne kadar yapılmamış, ama biz burada bir gelenek başlatıyoruz" diyen Yiğit, Karacaahmet'te tartışması konusunda da şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Başbakan, Karacaahmet olayını teferruatlı bir şekilde bize anlattı. Cemevinin bulunduğu yerde yatan tarihi kişilere ve Karacaahmet'in kişiliğiyle düşüncelerine olan saygısından dolayı mezar taşlarının çözülmemesi için çaba göstermiş. 'Ben size başka yerde 10 dönümlük yer vereyim' demiş. Fakat, bunu kabul etmemişler. 'Erdoğan, Karacaahmet'i yıkıyor' diyorlar. Yok öyle bir şey."

MİLLİYET - 11 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.