Çamuroğlu Vakit Gazetesi'ne İçini Döktü

Çamuroğlu Vakit Gazetesi'ne İçini Döktü

AKP'Lİ ÇAMUROĞLU'NDAN MADIMAK KEBAPÇISI YORUMU'Diaspora Alevilerinin yalanı'Alevi kökenli Reha Çamuroğlu, Madımak...

A+A-

Çamuroğlu Vakit Gazetesi'ne İçini DöktüAKP'Lİ ÇAMUROĞLU'NDAN MADIMAK KEBAPÇISI YORUMU

'Diaspora Alevilerinin yalanı'

Alevi kökenli Reha Çamuroğlu, Madımak Oteli'nin altında kebapçı açıldığı yönündeki haberler nedeniyle 'Diaspora Alevileri'ni suçladı
 
AKP'nin Alevi kökenli Milletvekili Reha Çamuroğlu, Madımak Oteli'nin altında kebapçı açıldığı yönündeki haberlerin, "Diaspora Alevileri tarafından ortaya atılan bir yalan olduğunu" öne sürdü.

Çamuroğlu, Vakit gazetesine yaptığı açıklamada, "Tamam, orada bir kebapçı vardır ve bu beni de rahatsız ediyor. Ancak orada sonradan yapılan bir kebapçı filan söz konusu değil, o kebapçı 30 seneden beri orada. Yalanlar arkasından çirkin politika yapılmasın" dedi. Otelin müzeye çevrilmesi fikrine karşı olduğunu ifade eden Çamuroğlu, "Acılarımızı hatırlamaya niçin bu kadar meraklıyız, anlamıyorum" dedi.

Mini savunması

Çamuroğlu, üniversitelere kız öğrencilerin başörtülü girmesinde bir sakınca görmediğini de söyledi.

Çamuroğlu, "Türkiye'de başörtülü insan sayısı artabilir, bunda bir sakınca yok. Bütün dünyada maneviyata, dine karşı büyük bir ilgi var. Bu sadece bize özgü bir şey değil. Mini etekli kızlar için geçerli olanlar, başörtülü kızlar için de geçerli olmalı" diye konuştu.

Alevilerin asimile edilmek istendiğini de öne süren Çamuroğlu, şöyle devam etti:

"Ancak bunu yapan sol partilerdir. Sol bu konuda da klasik negatif rolünü oynamış ve Alevileri asimile etmeye çalışmıştır. İktidarın Alevi açılımına 'Asimile edilmek isteniyorsunuz' diyerek karşı çıkan Alevi dernekleri oyuna geliyorlar. Bu söylentileri çıkartan arkadaşlar sol tarafından asimile edildiklerinin farkında değiller."

İSTANBUL Milliyet
16/12/2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.