Çamuroğlu: 'Vatan' için görüşme sürüyor

Çamuroğlu: 'Vatan' için görüşme sürüyor

Çamuroğlu: 'Vatan' için görüşme sürüyorVatan Gazetesi, Alevi cemaatinin önde gelen işadamlarından Rafet Tüket'e...

A+A-

VATANÇamuroğlu: 'Vatan' için görüşme sürüyor

Vatan Gazetesi, Alevi cemaatinin önde gelen işadamlarından Rafet Tüket'e satılıyor. AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu, "Görüşme sürüyor" diyerek süreci doğruladı

Alevi cemaatininin önde gelen işadamlarından Flokser Grup'un patronu Rafet Tüket'in, Vatan Gazetesi'ni Aydın Doğan'dan satın almak üzere olduğu belirtiliyor. 1986 yılından beri deri sektöründe faaliyet gösteren Flokser Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Tüket'in, Vatan'ın satışı için bir süredir Aydın Doğan ile görüşme halinde olduğu belirtildi. AK Parti'li Alevi milletvekili Reha Çamuroğlu, "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" sözüyle görüşmeleri doğrularken, medyada çıkan "Aleviler gazete satın alıyor" başlıklı haberlere tepki gösterdi. Çamuroğlu, "Bu ülkede bütün gazeteler Sünnilerin mi? Alevilerin ticaret ya da siyaset yapma özgükleri yok mudur ki böyle haberler yapılıyor" dedi. Vatan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu ise görüşme iddialarını 'hayal mahsulu' diye nitelerken, Doğan Grubu ile yaptıkları anlaşmanın sürdüğünü hatırlattı. Doğan Gazetecilik'ten üst düzey bir yetkili de, Vatan'ın satışıyla ilgili Rekabet Kurulu'nun kararının beklediklerini söylemekle yetindi.

DOĞAN SATACAK

58 milyon dolara yapılan anlaşma halen Rekabet Kurulu'nda bulunuyor. Kurul, Kanal D ile Star TV'nin yanı sıra Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın da sahibi olan Doğan'ın Vatan'ı da almasını rekabet şartlarına aykırı bulması halinde satış gerçekleşemeyecek. Ancak satışın gerçekleşmesi halinde Doğan'ın Vatan'ı yine satacağı belirtiliyor. Bu aşamada Alevi işadamı Rafet Tükek'in devreye girerek Vatan'ı alma görüşmelerine başladığı öne sürülüyor. Gazeteci Erhan Çelik'in iddialarına göre, Aydın Doğan ile görüşen Tükek, imza için Rekabet Kurulu'nun kararını bekliyor.

YENİŞAFAK - 04.10.2007
ÖMER ÇAKKAL / İSTANBUL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.