Çamuroğlu'na Göre Sivas Katliamı Laik Rejime Karşı Yapılmamış !

Çamuroğlu'na Göre Sivas Katliamı Laik Rejime Karşı Yapılmamış !

Çamuroğlu: Madımak Müze Olmamalı AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Sivas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nin...

A+A-

Çamuroğlu'na Göre Sivas Katliamı Laik Rejime Karşı Yapılmamış !Çamuroğlu: Madımak Müze Olmamalı
 
AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Sivas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nin müze yapılmasının doğru olmadığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla AKP ile Alevileri buluşturma çalışmalarını yürüten, Reha Çamuroğlu'ndan Alevileri kızdıracak açıklamalar geldi. 

Çamuroğlu, katıldığı bir televizyon programında Alevi temsilcilerinin müze yapılmasını istediği Madımak Oteli'nin müze yapılmaması gerektiğini savundu.

Sivas olaylarının Laik Cumhuriyet'e yönelik bir girişim olarak algılanmaması gerektiğini ileri süren Çamuroğlu, şunları söyledi:

"Orda o olay bağıra bağıra geldi. Biz Türkiye olarak o olayın muhasebesini çıkarmış değiliz. Alevi cemati de kendi içinde o muhasebeyi çıkarmış değildir. Onun kendi içinde de muhasebesini vermesi gerekiyor. Ama biz katiller yakalanıp henüz ceza göremedikleri için biz henüz kendi içimize dönüp bunun muhasebesini yapabilecek noktaya gelmedik. Ama yapmamız lazım. Yapalım, ne sonuçlara ulaşacağız bakalım. Ama şunu söyleyeyim. Biz binlerce düğünü birlikte yaptık. Binlerce sevinçli olayı birlikte yaşadık. Hepsini müze mi yapalım."

(ANKA) - 17 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.