Çamuroğlu'ndan Türbana Destek

Çamuroğlu'ndan Türbana Destek

REHA ÇAMUROĞLU VAKİT GAZETESİNE İÇİNİ DÖKTÜ: Daha önce de Vakit Gazetesine ilginç açıklamalarda bulunan, Alevi...

A+A-

Çamuroğlu'ndan Türbana Destek

REHA ÇAMUROĞLU VAKİT GAZETESİNE İÇİNİ DÖKTÜ: 

Daha önce de Vakit Gazetesine ilginç açıklamalarda bulunan, Alevi Derneklerini İslamcılara şikayet edip, içini döken Reha ÇAMUROĞLU bu seferde türbandan girdi AKP İftarından çıktı. AKP Milletvekili misyonuna uygun bir yaklaşımla türbanı savunan Çamuroğlu lafı evirip çevirip AKP iftarına getirdi. İşte Çamuroğlu'nun Vakit'teki açıklamaları: 

Çamuroğlu, başörtüsünün “düşmana verilmiş bir silah” olarak görüldüğünü söyledi. Çamuroğlu, “Bu güvensizlik ortamının üzerine nasıl gidilir, diyalog kurarak; diyaloğu kopararak gidilmez. Ama bu arkadaşların niyeti zaten diyalog kurmak değil, bağcıyı dövmek. Bunu Alevi iftarında gördük” diye konuştu.

‘BİLGİSİZ VE DUYARSIZLAR’

Başörtülü öğrencilerin üniversitelere girebilmelerinin laiklikle hiçbir alakasının olmadığını ifade eden Çamuroğlu, söz konusu Alevi derneklerini önyargılı olmakla eleştirdi.

Çamuroğlu “Özellikle internet ortamında gördüğüm kadarıyla, Sûnniler ve Aleviler birbirlerine karşı son derece önyargılılar. Son derece bilgisiz ve duyarsızlar. Ve birbirlerinin aldığı, alacağı hakkı sanki düşman eline geçmiş bir silah gibi görüyorlar. Bu, memleketin geleceği açısından çok vahim bir durum. Oysa yok böyle bir şey. Biz birbirimizin düşmanı değiliz. Öyle bir ortam var ki; siz elinizi arka cebinize götürdüğünüzde birileri silah çekeceğinizi zannediyor. Kimse mendil çıkartacağınızı düşünmüyor.

Büyük bir güvensizlik ortamı var. Bu güvensizlik ortamının üzerine nasıl gidilir, diyalog kurarak; diyaloğu kopararak gidilmez. Ama bu arkadaşların niyeti zaten diyalog kurmak değil, bağcı dövmek. Bunu Alevi iftarı sürecinde çok iyi gördük” dedi.

Reha Çamuroğlu şöyle devam etti: “Ben üniversitelerde başörtüsüyle okuyan bir kızdan niçin rahatsız olayım.. Bunun benden götürdüğü nedir ki?. Laiklik elden gidiyor deniliyor sürekli. Bakın, ben laik tercihleri kesin olan bir adamım.

Türkiye’nin laik olmasından çok mutluyum. Laiklikle başörtülü kızlarımızın üniversitelerde okuması arasında hiçbir ilgi ve alaka görmüyorum.

Başörtüsü bilimsel bilgilere filtre görevi mi yapıyor?

Başörtüsü takan, bilimsel bilgiden mahrum kalacak. Nasıl yani ya?! Filtre midir başörtüsü? Yasaktan yana olanları anlamakta zorluk çekiyorum açıkçası.”

VAKİT - 21 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.